Basketbalistům Chicaga se po prohře na palubovce Knicks play off vzdaluje, Satoranský dal šest bodů

Basketbalistům Chicaga s Tomášem Satoranským se opět vzdálila pozice zaručující postup alespoň do předkola play off NBA. Bulls prohráli v New Yorku na palubovce Knicks 94:113 a deset zápasů před koncem základní části zaostávají za desátým místem ve Východní konferenci o dvě výhry. Český rozehrávač jako náhradník za téměř 23 minut hry zaznamenal šest bodů, čtyři doskoky a tři asistence.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wendell Carter a Tomáš Satoranský

Wendell Carter a Tomáš Satoranský | Foto: Chris Sweda | Zdroj: Reuters

Na vyřazovací boje se naopak s předstihem a poprvé od roku 2010 mohou těšit ve Phoenixu po výhře Suns nad Los Angeles Clippers 109:101.

Chicago zvládlo důležitý zápas na palubovce Miami, Satoranský k výhře pomohl šesti body

Číst článek

Chicago v hale čtvrtého týmu tabulky Východní konference většinu utkání dotahovalo. Ve třetí čtvrtině se ale dokázalo dvakrát dostat ve skóre před soupeře aspoň na krátkou chvíli a bodový podíl na tom měl i Satoranský.

Na začátku poslední dvanáctiminutovky Bulls ztráceli jediný bod, jenže zbytek utkání jim nevyšel.

Knicks se v úvodu blýskli jedenáctibodovou sérií, čtvrtou část ovládli 37:19 a připsali si desátou výhru za posledních jedenáct utkání.

Sestřih ze zápasu NY Knicks - Chicago Bulls:

Zasloužil se o to zejména autor 34 bodů Julius Randle. Chicagu nebylo nic platných 26 bodů a 18 doskoků černohorského pivota Nikoly Vučeviče.

„Mnoho našich kluků se seznamuje s věcmi a začíná je dělat, o kterých si myslím, že jim pomohou. Nehledě na to, jak dlouho nám bude zlepšování trvat. Uvidíme,“ řekl zámořským novinářům kouč Billy Donovan, jehož tým se musel v osmém utkání v řadě obejít bez nejlepšího střelce Zacha LaVinea.

Konkurent v boji o play off z Washingtonu zvítězil nad Los Angeles Lakers 116:107. Bradley Beal byl s 27 body střeleckým lídrem Wizards, spoluhráč Russell Westbrook zaznamenal triple double za 18 bodů, 18 doskoků a 14 asistencí.

Phoenixu to konečně vyšlo

Basketbalisté Phoenixu si po 11 letech zahrají play off díky triumfu nad Los Angeles Clippers, kteří si naopak na jistotu musí ještě počkat. Rozehrávač Suns Chris Paul se postaral o 28 bodů a 10 asistencí. Bylo to jeho 215. utkání v kariéře s alespoň 20 body a 10 asistencemi, čímž se v historické tabulce vyrovnal na pátém místě Isiahu Thomasovi.

„Jsem hlavně rád, že se v play off konečně bude moct ukázat Devin Booker, protože on si hrát takové zápasy zaslouží. Někdy Vám okolnosti prostě neumožňují dokázat, jak dobrý opravdu jste. On se o to ale každý den snaží a ne všichni to vidí. Konečně ho svět uvidí v zápasech o všechno,“ řekl hvězdný Paul o čtyřiadvacetiletém spoluhráči, který k výhře dopomohl 21 body.

Dalším týmem s jistou účastí v bojích o titul je Philadelphia, jež porazila Atlantu 127:83. Nejlepší tým soutěže Utah přestřílel Sacramento 154:105 a připsal si nejvyšší výhru v historii klubu. Boston si poradil s Charlotte 120:111, přičemž více než polovinu bodů Celtics zajistili Jaylen Brown (38) a Jason Tatum (35).

Výsledky NBA:
New York - Chicago 113:94 (za hosty Satoranský 6 bodů, 4 doskoky, 3 asistence), Boston - Charlotte 120:111, Cleveland - Orlando 104:109, Denver - New Orleans 114:112, Memphis - Portland 109:130, Miami - San Antonio 116:111, Philadelphia - Atlanta 127:83, Phoenix - LA Clippers 109:101, Sacramento - Utah 105:154, Washington - LA Lakers 116:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme