Basketbalisté Chicaga porazili Boston a vedou NBA. Krejčího Oklahoma prohrála s Clippers

Basketbalisté Chicaga vybojovali v NBA šesté vítězství ze sedmi úvodních utkání nového ročníku a usadili se v čele Východní konference i celé soutěže. Boston na jeho hřišti porazili 128:114, nejlepším střelcem byl DeMar DeRozan s 37 body. Oklahoma City bez Víta Krejčího, jenž nyní působí v rezervním týmu Blue v nižší G-League, podlehla na palubovce Los Angeles Clippers 94:99.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:38 2. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcus Smart z Bostonu brání DeMara DeRozana z Chicaga

Marcus Smart z Bostonu brání DeMara DeRozana z Chicaga | Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chicago zvládlo v Bostonu koncovku. Bulls ještě po třetí čtvrtině prohrávali o 14 bodů, závěrečnou dvanáctiminutovku ovšem ovládli 39:11. Osmadvacetibodový rozdíl ve prospěch Chicaga za poslední čtvrtinu je klubovým rekordem.

„Bohužel jsme začali slavit příliš brzy a mysleli si, že zápas končí třetí čtvrtinou. Je to ale cenná lekce, která dokazuje, že když si s utkáním zahráváte, vrátí se vám to i s úroky,“ mrzelo kouče Celtics Imeho Udoku, jehož celek prohrál třetí duel v řadě a s bilancí 2-5 je na východě až dvanáctý.

Boston táhla trojice Jaylen Brown s 28 a Jayson Tatum s Alem Horfordem s 20 body. Prvně jmenovaný ale v poslední části nezaznamenal ani bod při pouhých dvou střelách, Tatum zůstal na dvou, když trefil jediný z osmi pokusů.

V dresu hostů se vedle DeRozana prosadil Nikola Vučevič s 11 body, 10 doskoky a devíti asistencemi nebo Zach LaVine s 26 body. „Moc nás těší, že jsme se v zápase udrželi a urvali cenné vítězství. Byl to boj a my se v něm nenechali vyhodit z rytmu,“ řekl po zápase DeRozan.

Oklahoma City podlehla v kalifornské Staples Center Clippers a nezvládla šestý duel ze sedmi. Thunder vyhráli první čtvrtinu o devět bodů a v zápase vedli až o 15, poslední část ovšem ztratili 20:33.

Hosty v zápase, v němž oba celky střílely s nízkou úspěšností pod 40 procent, zradily mimo jiné trojky, jichž proměnili pouze 11 z 37 pokusů.

Clippers, kteří i bez zraněného Kawhiho Leonarda upravili svou bilanci na 2-4, spoléhali především na Paula George s 32 body, devíti doskoky, sedmi asistencemi. Hosty tradičně táhl Shai Gilgeous-Alexander s 28 body.

Stále bez Bena Simmonse hrající Philadelphia zdolala trápící se Portland 113:103, ačkoli tentokrát nenastoupil ani pivot Joel Embiid, který dostal volno. Při absenci obvyklých opor se 23 body zaskvěl Seth Curry, 21 bodů přidal Georges Niang a 14 bodů, 15 doskoků a sedm asistencí Andre Drummond.

„Výborný výkon, ačkoli jsme před zápasem žertovali, že jsme dnes nastoupili bez 105 milionů,“ smál se trenér Sixers Doc Rivers, jemuž kvůli karanténě chyběl i Tobias Harris.

Blazers táhl Norman Powell s 22 body, po 20 přidali i C.J. McCollum a Damian Lillard, který nasbíral i 10 asistencí.

Teprve druhou prohru ze sedmi zápasů utrpěl Washington, který podlehl Atlantě 111:118. Za vítěze hned sedm hráčů nastřílelo dvouciferný počet bodů, nejvíce Trae Young 26. Double double za 16 bodů a 12 doskoků zaznamenal pivot Clint Capela. Poražené táhl střelec Bradley Beal s 24 body.

NBA

Atlanta - Washington 118:111, Boston - Chicago 114:128, Charlotte - Cleveland 110:113, Indiana - San Antonio 131:118, LA Clippers - Oklahoma City 99:94, Memphis - Denver 106:97, Minnesota - Orlando 97:115, New York - Toronto 104:113, Philadelphia - Portland 113:103.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme