Froome letos Tour de France nepojede. Čtyřnásobný vítěz nejslavnějšího cyklistického závodu se zranil

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome se tři týdny před startem slavného závodu zranil. Britský cyklista upadl během prohlídky trasy středeční časovky na Critériu du Dauphiné a byl převezen do nemocnice. Na červencové Tour de France Froome startovat nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Roanne (Francie) (Aktualizováno: 16:07 12. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský jezdec Chris Froome v dresu týmu Ineos

Britský jezdec Chris Froome v dresu týmu Ineos | Foto: Repro Twitter Ineos

„Je jasné, že na Tour startovat nebude. Jeho stav je velmi vážný,“ řekl televizi France 3 Dave Brailsford, šéf Froomeova týmu Ineos. „Vrazil do zdi, byla to vážná nehoda. Bude trvat dlouho, než bude moci zase závodit,“ dodal Brailsford s tím, že několik minut po pádu měl hvězdný cyklista problémy s mluvením.

Podle očitých svědků utrpěl Froome otevřenou zlomeninu stehenní kosti a poranil si i další části těla, mimo jiné loket. K nehodě došlo ve vesnici Saint-André d'Apchon na rovině ve sjezdu.

‚Mám Vincenza.‘ Ital Nibali pojede od nové sezóny v barvách stáje Trek-Segafredo

Číst článek

„Jeli hodně rychle, foukal silný vítr, jenž vzal jeho přední kolo, a on vrazil do zdi,“ uvedl Brailsford. Froome si projížděl trasu časovky se svým nizozemským kolegou Woutem Poelsem.

Čtyřiatřicetiletému Froomeovi patřilo po třech etapách v průběžném pořadí Critéria du Dauphiné osmé místo se ztrátou 24 sekund na vedoucího Belgičana Dylana Teunse. V šestadvacetikilometrové časovce měl útočit na posun vzhůru.

Critérium du Dauphiné vyhrál v letech 2013, 2015 a 2016 a následně vždy ovládl i Tour de France, na které zvítězil také předloni. Loni se Froome musel na Tour spokojit s třetím místem za krajanem a týmovým kolegou Geraintem Thomasem a Nizozemcem Tomem Dumoulinem.

Letošní Tour odstartuje 6. července v Bruselu.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme