Froome si během pádu zlomil stehenní kost, loket a žebra. Ve vysoké rychlosti se snažil vysmrkat

Cyklista Chris Froome má po pádu během obhlídky trati před jednou z etap Critéria du Dapuhiné zlomenou pravou stehenní kost, loket a několik žeber. Čtyřiatřicetiletý Brit přijde o letošní ročník nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France, který již čtyřikrát v minulosti vyhrál.

Roanne (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Chris Froome

Cyklista Chris Froome | Foto: Repro FB Ineos

K nehodě došlo ve vesnici Saint-André d'Apchon na rovině ve sjezdu, kdy si Froome projížděl trasu časovky se svým nizozemským kolegou Woutem Poelsem.

„Jeli hodně rychle, asi 60 km za hodinu. Hodně foukalo, a když dal ruce z řídítek, aby se vysmrkal, vítr mu strhl přední kolo. On poté vrazil do zdi,“ uvedl Dave Brailsford, šéf Froomeova týmu Ineos.

Froome byl nejprve převezen do nemocnice v Roanne, kde vyšetření potvrdila zlomeniny pravého stehna, pravého lokte a několika žeber. Poté byl letecky přepraven do univerzitní nemocnice v St. Etienne k další léčbě.

Froome letos Tour de France nepojede. Čtyřnásobný vítěz nejslavnějšího cyklistického závodu se zranil

Číst článek

„Je jasné, že na Tour startovat nebude. Jeho stav je velmi vážný,“ řekl bezprostředně po nehodě Brailsford. „Vrazil do zdi, byla to vážná nehoda. Bude trvat dlouho, než bude moci zase závodit,“ dodal Brailsford s tím, že několik minut po pádu měl hvězdný cyklista problémy s mluvením.

Nejúspěšnějšího cyklistu posledních let čeká několikaměsíční pauza. Po třech etapách patřilo Froomovi na Critériu du Dauphiné osmé místo. Závod, který je považován za generálku na Tour de France, vyhrál v letech 2013, 2015 a 2016.

Na nejslavnějším cyklistickém závodě zvítězil i předloni. V loňském roce skončil za stájovým kolegou Geraintem Thomasem a Nizozemcem Tome Dumoulinem třetí.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme