Froome po dlouhých letech nepojede na Tour de France jako lídr týmu. Bude dělat domestika Woodsovi

Čtyřnásobný vítěz nejslavnějšího cyklistického závodu v posledních dvou ročnících Tour de France chyběl kvůli vážnému zranění. V letošním roce však nepojede jako lídr týmu, na což byl dlouhá léta zvyklý, ale jako domestik Kanaďana Michaela Woodse, který se bude v barvách týmu Israel Start-Up Nation snažit o úspěch v celkovém pořadí.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome

Chris Froome | Zdroj: Reuters

„I když nebudu lídrem, doufám, že týmu dodám zkušenosti a podporu jako kapitán,“ cituje Frooma BBC.

Šestatřicetiletý britský cyklistika se po vážném zranění na Critériu du Dauphiné před dvěma lety, během kterého utrpěl mnohačetné fraktury, snaží dostat do dřívější formy.

Cyklista Štybar se po pauze vrátil do pelotonu, v závodě ale upadl a přivodil si drobné zlomeniny

Číst článek

I v letošní sezoně se na různých závodech představil spíše jako domestik pro své týmové kolegy. Froome, který v kariéře vyhrál ještě dvakrát Vueltu a jednou Giro, v žádném závodě od svého návratu nezazářil.

„Po dvou letech bez Tour de France se nemůžu dočkat, až budu zpátky. Byla to náročná cesta, ale postavit se opět na start tohoto závodu bylo jednou z mých největších motivací,“ dodal.

„Jsem touto pozicí poctěn, zvláště když vezmu v potaz kvalitu našeho týmu,“ řekl ke své roli lídra izraelského týmu Woods.

Největšími favority Tour de France bude loňský obhájce vítězství Slovinec Tadej Pogačar, jeho krajan a loňský druhý muž celkového pořadí Primož Roglič nebo závodníci nejbohatšího a hvězdami nejvíce nabitého týmu Ineos Grenadiers. Ať už to budou Britové Geraint Thomas a Tao Geoghegan Hart, Ekvádorec Richard Carapaz či Australan Richie Porte.

Tour de France se pojede 26. června až 18. července.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme