Basketbal vrací Číně naději. Do země původu pandemie se vrátili hráči z Ameriky a chtějí hrát

Do Číny se vrací američtí basketbalisté, kteří doufají, že se po pandemii koronaviru opět rozjede místní soutěž. Do Pekingu už dorazil i někdejší hráč NBA Jeremy Lin, který se vyfotil u Velké čínské zdi a poslal vzkaz fanouškům.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínský basketbalista Jeremy Lin

Čínský basketbalista Jeremy Lin | Zdroj: Reuters

Liga v Číně byla kvůli šíření nemoci COVID-19 přerušena 1. února. Nyní již v zemi původu pandemie několik dnů nepřibyl žádný nový případ nákazy a podle médií by se basketbal mohl znovu začít hrát 15. dubna, pokud to úřady povolí. Už v minulém týdnu se v Číně znovu rozběhly atletické soutěže.

V Číně se pomalu začíná znovu závodit, v Pekingu se bez diváků konal vrhačský mítink

Číst článek

Ve 20 čínských ligových mužstvech hraje kolem čtyř desítek zahraničních basketbalistů. Po návratu je čeká dvoutýdenní karanténa. Zpět v Číně už je podle agentury Reuters například i někdejší rozehrávač Sacramenta Kings Pooh Jeter.

Jedenatřicetiletý Lin, který strávil v NBA devět sezon a loni slavil titul s Torontem, nyní hraje za Peking Ducks. „Bezpečně jsem přistál v Pekingu, abych dokončil sezonu CBA,“ doplnil k fotografii na instagramu.

Jeremy Lin doufá, že se čínská basketbalová soutěž brzy dohraje:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme