Cink Tour de France nedokončí. Problémy s levým kolenem ho donutily vzdát

Pouze tři etapy dělily Ondřeje Cinka od dokončení premiérové Tour de France, nakonec se ale cíle v Paříži nedočká. Na začátku 19. etapy závod vzdal kvůli bolestem levého kolene.

Embrun/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Bohužel, Ondřej Cink musel dnes odstoupit kvůli problémům levého kolene,“ informoval o konci snažení jednoho ze tří Čechů v pelotonu Tour de France Cinkův tým Bahrain Merida.

Potíže s levým kolenem měl 26letý cyklista, který v této sezoně přestoupil mezi silniční cyklisty od závodů na horských kolech, už déle. I přes ně se ukázal v 17. etapě, kdy se držel v úniku až těsně pod vrchol Galibieru a nakonec skončil sedmnáctý.

„Chtěl jsem do toho dát všechno, být tam, být vidět a ukázat dres. Bylo to hlavně přání týmu, takže si myslím, že mám splněno,“ řekl tehdy vyčerpaný po dojezdu Radiožurnálu. V průběžném pořadí byl na 66. místě.

V Tour de France už pokračují pouze dva Češi, Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Dnes nejdelší etapu Tour do Salon de Provence, zítra je v Marseille čeká časovka a v neděli dojezd na Champs-Élysées.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme