Clippers vyřadili Utah a jsou poprvé v semifinále NBA. Philadelphia si vynutila sedmý zápas

Basketbalisté Utahu jako nejvýše nasazený tým končí play-off NBA už ve čtvrtfinále. V šestém zápase podlehli Los Angeles Clippers 119:131 a sérii prohráli 2:4 na zápasy. Clippers tak prošli do semifinále vůbec poprvé ve své jednapadesátileté historii. A to i přesto, že postrádali hlavní hvězdu Kawhiho Leonarda, jehož ale skvěle zastoupil Terance Mann, který si 39 body vytvořil osobní rekord v NBA.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clippers postrádali hlavní hvězdu Kawhiho Leonarda, jehož ale skvěle zastoupil Terance Mann (na snímku), který si 39 body vytvořil osobní rekord v NBA

Clippers postrádali hlavní hvězdu Kawhiho Leonarda, jehož ale skvěle zastoupil Terance Mann (na snímku), který si 39 body vytvořil osobní rekord v NBA | Foto: Robert Hanashiro-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Stále žije nejlepší tým Východní konference Philadelphia, která si výhrou 104:99 v Atlantě vybojovala rozhodující sedmý zápas na domácím hřišti.

Utah prožíval mimořádnou sezonu, vyhrál základní část a v prvním kole play-off snadno přešel přes Memphis. Vyhrál i první dva zápasy s Clippers, jenže pak jeho vyhlášená obrana přestala fungovat a Clippers čtyřmi výhrami v řadě sérii otočili.

„Obrovské nadšení, úleva. Konečně jsme prolomili to prokletí a dostali se přes druhé kolo play-off. Vyřazovací boje jsou o bojovnosti a tu jsme dnes předvedli,“ těšilo hvězdu Clippers Paula George.

Utah měl přitom zápas skvěle rozehraný. V polovině vedl o 25 bodů poté, co druhou čtvrtinu vyhrál o 20 bodů. Jenže stejně rychle, jak náskok získal, tak o něj také přišel, když Clippers dovolil šňůru 17:0. Zasloužil se o to zejména hrdina zápasu Mann, který dal ve třetí čtvrtině 20 bodů.

Utah se snažil ještě zachránit Donovan Mitchell, autor 39 bodů, ale Paul George s 28 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi a Reggie Jackson s 28 body a deseti asistencemi dokonali to, co začal Mann. Celkem Clippers vyhráli druhou půli 81:47.

Klíčový rozdíl byl ve ztrátách, na které Clippers vyhráli 6:16 a dali po ziscích o 27 bodů více než Utah. „Ztráty nás ve třetí čtvrtině zastavily a jim pomohly ke snadným bodům,“ mrzelo trenéra Utahu Quina Snydera.

Vyřadit nejvýše nasazený tým Východní konference mohla i Atlanta, která vedla nad Philadelphií v první čtvrtině už o 12 bodů a vedení si držela celý poločas.

Pak ale Seth Curry znovu ukázal, že má podobný talent jako jeho hvězdný bratr Steph z Golden State a 11 body za tři minuty řídil klíčovou šňůru Sixers 13:0, která změnila rozložení sil v zápase. Od té doby si Philadelphia držela těsné vedení, které ubránila až do konce.

Curry celkem trefil v zápase šest trojek a s 24 body byl nejlepším střelcem Sixers společně s Tobiasem Harrisem. Joel Embiid přidal 22 bodů a 13 doskoků. Atlantě nestačilo ani 34 bodů a 12 asistencí Trae Younga.

„Dnes jsme ukázali velkou psychickou odolnost a vrátili jsme se zpět,“ těšilo rozehrávače Philadelphie Bena Simmonse. „Je to opravdu velká zábava. Hrají proti sobě dva skvělé týmy a je to jako bojovat s bouřkou. My ji přežili a teď se rozhodne v posledním zápase,“ dodal Curry.

Play off NBA - 2. kolo:

Východní konference - 6. zápas:
Atlanta - Philadelphia 99:104, stav série 3:3.
Západní konference - 6. zápas:
LA Clippers - Utah 131:119, konečný stav série 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme