Biker Cink na mistrovství Evropy neuspěl, šampionem je Forster. Czeczinkarová dojela jedenáctá

Jeden z hlavních favoritů závodu cross country na mistrovství Evropy horských kol Ondřej Cink obsadil 20. místo. Novým šampionem se v srbském Novém Sadu stal Švýcar Lars Forster, druhý byl Dán Sebastian Fini Carstensen a třetí Švýcar Filippo Colombo. Mezi ženami byla nejlepší Češkou jedenáctá Jana Czeczinkarová. Titul obhájila Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie, stříbro si vyjela Nizozemka Anne Terpstraová před krajankou Anne Tauberovou.

Tento článek je více než rok starý.

Novi Sad (Aktualizováno: 20:29 15. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Zdroj: Profimedia

Očekávaný závod mužů Cinkovi ve velkém horku nesedl. Dokončil ho s mankem téměř dvou a půl minuty na Forstera. Jan Škarnitzl obsadil 24. příčku, o tři místa za ním dojel do cíle Jan Vastl. Zbývající člen českého kvarteta Lukáš Kobes závod nedokončil.

Švýcarský hattrick v závodě horských kol, zlato bere Neffová. Čábelická dojela na 22. místě

Číst článek

„Start byl dobrý, ale tohle nemám rád, to asi nejsou moc závody pro mě. První kolo jsem jel, pak jsem si chtěl trochu zvolit, ale tady to nejde... Najednou jsem byl v té skupině na dvacáté pozici. Svou roli hrálo i to vedro. Po dvou kolech jsem nedokázal vůbec regenerovat. Tušil jsem to už před startem, ale šel jsem bojovat. Zkusil jsem to, nechal jsem tam všechno, ale ta trať nebyla pro mě. Nešlo mi to, bylo to hrozně rychlé,“ řekl Cink v rozhovoru pro server mtbs.cz.

Forster dokázal uhájit menší náskok před čtyřčlennou skupinkou pronásledovatelů. Osmadvacetiletý Švýcar se postaral o čtvrtý triumf země helvétského kříže v závodě elitní mužské kategorie na ME za posledních pět let. Sám už dokázal zvítězit v roce 2018. Carstensen dokončil závod jen o tři sekundy později.

Čtyřiadvacetiletá Czeczinkarová vypadla až v závěru z první desítky, zaostala za ní nakonec o 11 sekund. Na vítěznou Ferrandovou-Prévotovou ztratila takřka tři a půl minuty. Šestnáctá byla Tereza Tvarůžková, až 31. skončila zkušená Jitka Čábelická.

Devětadvacetiletá úřadující světová šampionka Ferrandová-Prévotová si vynahradila zklamání z olympijského závodu, kde po chybě uzavřela první desítku. Stejně jako loni ve švýcarském Monteceneri jí byla nejblíže Terpstraová, na suverénní Francouzku ztratila více než minutu a čtvrt. Tauberová přijela do cíle o 20 sekund později.

Mistrovství Evropy na horských kolech v Novém Sadu (Srbsko) - cross country:

Muži elite: 1. Forster (Švýc.) 1:26:30, 2. Carstensen (Dán.) -3, 3. Colombo (Švýc.), 4. Blums (Lot.) oba -4, 5. Andreassen (Dán.) -6, 6. Sincov (Rus.) -13, ...20. Cink -2:24, 24. Škarnitzl -2:51, 27. Vastl -3:12, Kobes (všichni ČR) nedokončil.

Ženy elite: 1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 1:26:36, 2. Terpstraová (Niz.) -1:19, 3. Tauberová (Niz.) -1:39, 4. Popovová (Ukr.) -2:10, 5. Indergandová (Švýc.) -2:13, 6. Loivová (Est.) -2:14, ...11. Czeczinkarová -3:26, 16. Tvarůžková -4:58, 31. Čábelická -1 kolo (všechny ČR).

Ženy do 23 let: 1. Mitterwallnerová (Rak.) 1:13:31, 2. Pieterseová (Niz.) -1:00, 3. Eiblová (Něm.) -1:37, ...14. Sásková -6:06, 17. Holubová -7:04, 33. Šafářová (všechny ČR) -2 kola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme