Dostál a Štěrba se kvůli mistrovství světa vrací do čtyřkajaku. Nahradí Havla a Špicara

Kajakář Josef Dostál se kvůli srpnovému mistrovství světa v Portugalsku vrací do elitního českého čtyřkajaku, se kterým získal dva olympijské bronzy. Informoval o tom na svém facebookovém profilu. Do lodě by měl znovu usednout i zkušený Jan Štěrba, který v úvodu této sezony na úkor Jakuba Zavřela ze sestavy vypadl. Dostál se Štěrbou nahradí Daniela Havla a Jakuba Špicara.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřkajak v novém složení Jakub Špicar, Daniel Havel, Radek Šlouf a Jan Štěrba.

Čtyřkajak (ilustrační foto) | Zdroj: Rychlostní kanoistika

Na nedávném mistrovství Evropy čtyřkajak ve složení Špicar, Havel, Zavřel a Radek Šlouf na nově olympijské pětistovce nepostoupil do finále.

Fuksa a Dostál na mistrovství Evropy nezklamali, za očekáváním zůstaly čtyřkajak a deblkajak

Číst článek

„Právě na mistrovství Evropy za mnou přišel Kuba Zavřel a Radek Šlouf, jestli bych jim nepomohl k co nejlepšímu výsledku na mistrovství světa, protože jim dva kluci odřekli účast,“ uvedl Dostál, který na ME vyhrál pětistovku a skončil pátý na kilometru.

Špicar s Havlem startovali také mezi deblkajakáři na olympijském kilometru, ze kterého mají bronz z loňského MS, ale ani tam neuspěli. Mohl se na tom podepsat i náročný program, kdy měli po semifinále čtyřkajaků málo času na zotavení před semifinále deblkajaků.

Ve čtvrtek to čtyřkajak v nové sestavě poprvé zkusil. „A jelo to. A vážně dobře. Takže na mistrovství světa pojedeme. Chce to ještě hodně tréninku, ale dáme do toho všechno,“ řekl Dostál.

Po olympijských hrách v Riu Dostál ze čtyřkajaku odešel, protože se chtěl zaměřit na individuální kariéru a vedle olympijského kilometru závodit i na neolympijské pětistovce. Loni v Račicích získal světové zlato na 500 metrů a bronz na dvojnásobné trati.

Pětadvacetiletý Dostál ale před OH 2020 v Tokiu plánoval návrat do čtyřkajaku, aby s ním mohl bojovat o další olympijskou medaili. Nakonec se tak stalo už letos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme