Tři nejlepší z víkendu a mistr světa. Čtyřkajak odstartuje sezonu ve složení Havel, Zavřel, Dostál a Špicar

Čtyřkajak na olympijské pětistovce zahájí sezonu ve složení Daniel Havel, Jakub Zavřel, Josef Dostál a Jakub Špicar. Toto kvarteto nastoupí příští týden v závodě Světového poháru v Poznani. Do lodě tak usednou nejlepší tři kajakáři z víkendových testů na pětistovce a čtyřstovce a mistr světa na 500 metrů Dostál. Do čtyřkajaku se zatím nevešel Radek Šlouf, Dostálův nový parťák pro deblkajak.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřkajak ve složení Jakub Zavřel, Radek Šloufa, Josef Dostál a Jan Štěrba

Čtyřkajak ve složení Jakub Zavřel, Radek Šloufa, Josef Dostál a Jan Štěrba | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Posádka vznikla z výsledku nominačního závodu, přičemž první tři závodníci už předtím potvrdili při testování individuálních křivek průběhu pádlování, že mají dobré předpoklady k tomu být oporami našeho čtyřkajaku,“ uvedl v tiskové zprávě svazu reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Uděláme maximum, abychom se dostali zpět na medailové pozice, říká posádka čtyřkajaku po osmém místě

Číst článek

Ve čtvrtek posádka zkoušela, jaké pořadí závodníků v lodi bude nejvhodnější, a absolvovala první tréninky. Před SP v Poznani budou už společně trénovat jen jednou. „Do závodů už zbývá jen málo času a Pepa Dostál se připravuje také na individuální závod na kilometru. V Poznani pak přijde ostrý test,“ doplnil Hottmar.

Je pravděpodobné, že se na háčka vrátí Havel, který na této pozici seděl naposledy na hrách v Riu 2016. Tehdy byl ještě olympijskou disciplínou kilometr. Za ním by měl usednout mistr Evropy z roku 2017 Zavřel. Dostál musí vzhledem ke své velké postavě sedět na třetí pozici, takže zadákem by měl být Špicar.

V dalších závodech se může složení posádky změnit. Určitě bude jiné při druhém SP v Duisburgu, protože Dostál tam nakonec chce jet na deblkajaku se Šloufem. Ve čtyřkajaku ho nahradí Lukáš Nepraš. Stále není jisté, v jakém složení bude čtyřkajak v srpnu na MS bojovat o olympiádu. „Variant dalšího vývoje je více,“ poznamenal Hottmar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme