Krize přijde po týdnech, výsledky po měsících. U předsevzetí ‚začnu cvičit‘ vydrží jen menšina

Na začátku roku jsou fitness centra zaplněna více než je obvyklé. Kromě stálých návštěvníků přibydou ti, kteří si dali novoroční předsevzetí začít cvičit. Většina nových zájemců o posilování ale u pravidelného cvičení nevydrží.

Tento článek je více než rok starý.

Valašské Meziříčí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fitness, ilustrační foto

Fitness, ilustrační foto | Foto: Elena Horálková

„Pozoruju trend, že lidi začínají chodívat o něco později, není nástup z kraje ledna, ale kolem února. A spousta z nich se dokáže držet se cvičením dlouhodobě. Už míří s tím, že by chtěli formu vydržet do léta,“ říká Radiožurnálu fitness trenér Pavel Nováček.

Češi utratí za novoroční předsevzetí i tisíce korun. Každý pátý je ale nedodrží

Číst článek

Novou klientelu tvoří podle trenéra především lidé nad 35 let. U pravidelného cvičení, které si předsevzali, podle něj vydrží zhruba čtyři z deseti nových klientů.

„Nejvíc vydrží lidi s volnou pracovní dobou, kteří si uzpůsobují svou režim a nemusí často někam jezdit. Takové lidi vídám cvičit často i několik let,“ všímá si trenér.

První krize přichází po třech až čtyřech týdnech, kdy zjišťují, že cesta k vysněné postavě nebude jednoduchá. Ti, kteří skončí, si to vždycky nějak obhájí.

„Dobře, já bych chtěl, ale nedovolí mi to práce, žena, muž, dítě. Jsem moc unavený,“ říká nejčasnější vysvětlení či výmluvy Pavel Nováček.

Pouze malá část nových návštěvníků se obrací na kvalifikované trenéry, většinou cvičí ve dvojici s někým ze svého okolí. První viditelné výsledky se při pravidelném cvičení dostaví zhruba za čtvrt roku.

„Za takové tři měsíce na sobě člověk dokáže udělat velký posun. Je hubenější, má vytvarované břicho, ruce a tak, to jsou změny, které se mohou dostavit,“ vysvětluje fitness trenér z Valašského Meziříčí.

Permanentku na cvičení našla část nových klientů pod vánočním stromečkem, měsíční stojí většinou do tisíce korun.

Tomáš Perutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme