Cyklista Gianni Moscon byl vyloučen z Tour de France, v 15. etapě udeřil soupeře do obličeje

Pro Gianniho Moscona z týmu Sky skončila Tour de France po 15. etapě. V té udeřil Elieho Gesberta ze stáje Fortuneo-Samsic pěstí do obličeje a ze závodu byl vyloučen.

Carcassonne / Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celý incident se odehrál už 800 metrů po startu nedělní etapy, jak informovala na svém twitterovém účtu stáj Fortuneo-Samsic, za kterou jezdí právě Elie Gesbert.

Moscon už podobnému obvinění čelil loni, kdy měl srazit Sebastiana Reichenbacha, ale kvůli nedostatku důkazů ho disciplinární komise Mezinárodní cyklistické unie nepotrestala. Švýcarský jezdec tehdy utrpěl zlomeninu lokte a kyčle.

V minulosti byl Moscon také na tři týdny vedením stáje suspendován kvůli rasismu a na loňském mistrovství světa byl diskvalifikován, protože si v silničním závodě pomáhal přidržováním jedoucího vozu italské reprezentace.

Při letošní Tour de France byl italský jezdec hlavním domestikem pro tým Sky. Tomu se v prvních dvou týdnech na „Staré dáme“ víc než daří. Geraint Thomas je momentálně ve žlutém dresu a loňský vítěz Chris Froome je na druhé příčce.

Cyklisty nyní čeká ještě šest etap, včetně tří pyrenejských, než přijedou do cíle na pařížském Champ-Élysées. Team Sky k celé věci nevydal zatím žádné stanovisko.

bor, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme