Cyklista Froome je po operaci. Fanoušky na sociálních sítích pobavil fotkou z nemocnice

Britský cyklista Chris Froome se po půl roce od vážné nehody na kole opět o něco přiblížil úplnému zotavení. Čtyřnásobnému vítězi Tour de France v pátek během operace vyndali šrouby z nohy a z lokte. Froome se později fanouškům pochlubil fotkou na sociálních sítích a sdělil své dojmy.

Tento článek je více než rok starý.

St. Etienne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brit Chris Froome počtvrté zvítězil na Tour de France.

Brit Chris Froome počtvrté zvítězil na Tour de France. | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý rodák z keňského Nairobi v polovině června utrpěl během závodu Critérium du Dauphiné zlomeninu stehenní a hrudní kosti, krčního obratle, žeber a lokte.

Froome si během pádu zlomil stehenní kost, loket a žebra. Ve vysoké rychlosti se snažil vysmrkat

Číst článek

V pátek proběhla v nemocnici ve francouzském St. Etienne operace, během které Froomovi odstranili z kyčle kovovou destičku a z lokte šrouby.

Jeden z nejlepších cyklistů světa nejprve umístil na svůj instagram fotku z nemocničního lůžka, kterou okomentoval slovy: „O něco méně materiálu z mé kyčle a lokte. Operace proběhla skvěle, ale cítím se groggy.“

Už zase vtipkuje

Ve stehenní kosti mu však kovová tyč zůstane po zbytek života. Závodníkovi stáje INEOS to ale na náladě neubralo a v sobotu umístil na sociální síť další fotografii, na které je zachycena kovová část, kterou mu z nohy doktoři vyndali.

„Malá vzpomínka na rok 2019,“ zavtipkoval se svým typickým úsměvem na fotce. Podle něho samotného i lékařů se zotavuje rychleji, než se původně předpokládalo a před poslední operací si dokonce několikrát zajezdil na kole. Evidentně tak svůj cíl o dalším vítězství na „Staré dámě“ bere vážně.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme