Antidopingové úřady znovu prověří vzorky z Tour de France 2017, hledají dříve nezjistitelné látky

Antidopingové úřady znovu testují odebrané vzorky z cyklistické Tour de France 2017. Nové analýzy se soustředí na odhalení dříve nezjistitelné zakázané látky a vyplývají z poznatků získaných při antidopingové operaci Aderlass (pouštění žilou).

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton přijel na Champs-Élysées kolem muzea Louvre

Peloton přijel na Champs-Élysées kolem muzea Louvre | Zdroj: Reuters

„Na základě dodatečných informací jsme identifikovali relevantní vzorky a provedli první analýzy,“ řekl belgickému deníku Het Nieuwsblad mluvčí Cyklistické antidopingové nadace (CADF).

Farmář, co stále leží Armstrongovi v žaludku. Landis reaguje na urážky z připravovaného pořadu

Číst článek

Tu Mezinárodní cyklistická unie (UCI) loni v listopadu vyzvala, aby ve světle dopingové aféry retestovala vzorky z let 2016 a 2017. Podle listu se analýzy soustředí na odhalení nejmenovaného zakázaného produktu amerického původu.

Operace Aderlass vyvrcholila loni v únoru raziemi a zatýkáním během mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu. Policie rozbila dopingovou síť, jejíž hlavou byl lékař Mark Schmidt z Erfurtu, bývalý lékař cyklistických týmů Milram a Gerolsteiner.

Schmidt podle vyšetřovatelů pomáhal dopovat více než dvaceti sportovcům z pěti odvětví. Do skandálu bylo zapleteno minimálně osm profesionálních cyklistů, z nichž někteří se už k dopingu přiznali či dostali tresty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme