Viník Groenewegen zpytuje svědomí: Navždy ten den budu nenávidět. Na Fabia neustále myslím

Sportovní svět stále řeší dozvuky hrůzostrašného pádu ze středeční etapy z cyklistického závodu Kolem Polska. Vážně zraněný nizozemský jezdec Fabio Jakobsen má za sebou více než pětihodinovou operaci a jeho krajan Dylan Groenewegen, který incident ve spurtu zavinil, zpytuje svědomí na sociálních sítích.

Katovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Dylan Groenewegen zavinil pád v cílové rovince

Cyklista Dylan Groenewegen zavinil pád v cílové rovince | Zdroj: Reuters

Když v roce 2017 na Tour de France došlo v cílové rovince v jedné z etap k pádu Marka Cavendishe poté, co ho loktem vytlačil Peter Sagan, fanoušci se rozdělili na dva tábory.

Groenewegen překročil úplně všechny hranice, říká cyklistický rozhodčí Janout o Jakobsenově pádu

Číst článek

Jenže po středečním cyklistickém hororu, který se odehrál v Polsku, je situace úplně jiná. O viníkovi nikdo nepochybuje a všichni si na Groenewegena ukazují prstem. A co víc, šéf Jakobsenova týmu Patrick Lefevere by ho viděl nejraději ve vězení.

„Chápu reakci sportovního ředitele týmu, ale na civilní soud v podstatě dojít nemůže,“ vysvětlil už dříve Radiožurnálu bývalý rozhodčí Mezinárodní cyklistické unie Miroslav Janout.

Jakobsen by měl být podle posledních zpráv z nejhoršího venku, nicméně jezdec stáje Lotto Jumbo, který pád zavinil, moc dobře ví, že reakce okolí přehnané nejsou a zpytuje svědomí.

Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is. Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt.

Op dit moment is vooral de gezondheid van Fabio het allerbelangrijkste. Ik denk aan hem, constant.

12:36 – 06. 08. 2020

1068 13806

„Nedokážu popsat, jak špatně se teď cítím kvůli Fabiovi a dalším, co se zranili. Teď je nejdůležitější jeho zdraví. Pořád na něj myslím a navždy budu ten den nenávidět,“ napsal.

Pád se nevyhnul ani dalším jezdcům včetně Groenewegena, který byl poté z prvního místa dodatečně diskvalifikován a vítězem byl vyhlášen Jakobsen. Sražený fotograf též skončil v nemocnici v Sosnovci s těžkým zraněním hlavy, podle Langa ale brzy nabyl vědomí a jeho stav je rovněž stabilizovaný.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme