Hromadný finiš jedenácté etapy Gira ovládl domácí cyklista Dainese, celkově vede nadále López

Rovinatou 11. etapu Gira d'Italia vyhrál ve spurtu domácí cyklista Alberto Dainese z týmu DSM a postaral se o první triumf pro pořádají zemi ve 105. ročníku. Jan Hirt dojel v hlavním balíku na 33. místě a nadále drží čtrnáctou příčku. Bez časové ztráty dorazil po 203 kilometrech do cílového města Reggio Emilia také španělský lídr Juan Pedro López a uhájil růžový trikot. Jeho náskok činí nadále 12 sekund.

Video Reggio Emilia (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadný finiš v 11. etapě Giro d'Italia

Hromadný finiš v 11. etapě Giro d'Italia | Foto: Massimo Paolone | Zdroj: ČTK / AP

Čtyřiadvacetiletý Dainese v hromadném finiši porazil věhlasné spurtéry a dočkal se životního úspěchu. Na zlatý hattrick pomýšlel Francouz Arnaud Démare, jenž v minulém týdnu ovládl zatím poslední rovinaté etapy, ale nevešel se ani na stupně vítězů.

Hromadný finiš 11. etapy Gira

Za Dainesem těsně dojeli Kolumbijec Fernando Gaviria a další domácí jezdec Simone Consonni.

Cyklista Girmay po zásahu špuntem do oka odstoupil z Gira, ve videu poděkoval za podporu

Číst článek

Na druhé místo průběžného pořadí se za Lópeze posunul díky třem bonusovým sekundám olympijský vítěz Richard Carapaz z Ekvádoru, prvních sedm cyklistů nadále dělí půlminuta. Téměř 60 kilometrů jel v úniku Belgičan Dries De Bondt, balík jej pohltil 1200 metrů před cílem.

V pelotonu ve středu chyběl hrdina úterní etapy, eritrejský cyklista Biniam Girmay, který si při otvírání lahve prosecca na stupních vítězů zasáhl oko a s nepříjemným zraněním nemůže pokračovat.

Ve čtvrtek cyklisté absolvují nejdelší úsek letošního ročníku. Na trase z Parmy do Janova je čeká středně těžká etapa se třemi horskými prémiemi. Pak bude následovat ještě jedna rovinatá etapa a pak už hory. Giro skončí příští neděli časovkou ve Veroně.

Výsledky Giro d'Italia

11. etapa (Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia, 203 km):
1. Dainese (It./DSM) 4:19:04, 2. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 3. Consonni (It./Cofidis), 4. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 5. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 6. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl), 7. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 8. Modolo (It./Bardiani-CSF-Faizane), 9. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 10. Naesen (Belg./AG2R-Citroën Team), ...33. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. López (Šp./Trek-Segafredo) 46:43:12, 2. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) oba -12, 4. Bardet (Fr./DSM) -14, 5. Hindley (Austr./Bora hansgrohe) -20, 6. Martin (Fr./Cofidis) -28, 7. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -29, 8. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) -54, 9. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -1:09, 10. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -1:22, ...14. Hirt -3:09.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme