Peloton na Giru stále stíhá koronavirus. Už podruhé se nakazil Gaviria, příznaky neměl žádné

Plošné testování na letošním ročníku Gira d'Italia odhalilo další výskyt koronaviru. Pozitivní test měl Kolumbijec Fernando Gaviria ze stáje SAE Team Emirates a druhým je zaměstnanec stáje AG2R La Mondiale. Kvůli předchozím pozitivním testům už musely slavný etapový závod opustit už dva týmy.

Tento článek je více než rok starý.

Udine (Aktualizováno: 11:31 20. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisté na italském Giru

Cyklisté na italském Giru | Zdroj: Reuters

Před týdnem nedělní a pondělní testování mezi všemi účastníky Gira přineslo osm pozitivních výsledků z pěti různých týmů včetně hvězd Michaela Matthewse a Stevena Kruijswijka.

Cyklisté kritizují ledabylá opatření na Giru. De Gendt by závod ukončil, Sagan chce pokračovat

Číst článek

Oba museli závod opustit a odstoupily i kompletní týmy Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma. Předtím vyřadil covid i britského spolufavorita Simona Yatese.

Mimořádné kolo kontrol v závěru týdne peloton uklidnilo, neboť byly všechny výsledky negativní. Po druhém volném pondělku ale v úterý organizátoři oznámili další dva pozitivní případy z celkem 492 odebraných vzorků.

Gaviria podruhé

Podruhé se nákaza potvrdila u kolumbijského sprintera Gavirii, ten byl v karanténě šest týdnů už v březnu a dubnu po nákaze během závodu ve Spojených arabských emirátech. Nyní ho čeká další izolace.

„Gaviria byl okamžitě izolován, cítí se dobře a nemá žádné příznaky. Všichni ostatní jezdci i členové týmu byli negativní a dnes podstoupí další testování,“ uvedl tým SAE v prohlášení. V letošním ročníku Gira byl vítěz bodovací soutěže z roku 2017 Gaviria nejlépe sedmý, do elitní desítky se vedle toho dostal už jen jednou.

Giro v úterý vstoupí do rozhodujícího třetího týdne. V růžovém trikotu pojede Portugalec Joao Almeida, náskok má 15 sekund.

Profil úterní etapy Gira:

Paralelně s tím ve španělském Irunu začne i se Zdeňkem Štybarem a Janem Hirtem třetí z cyklistických Grand Tours Vuelta, byť ve zkrácené podobě bez tří etap. První vlna testů neodhalila mezi cyklisty žádný případ nákazy, pozitivní ale byli dva zaměstnanci – po jednom v týmech Bahrajn-McLaren a Sunweb.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme