Giro přišlo o jednu z osobností, kvůli pozitivnímu testu na koronavirus odstoupil Brit Yates

Britský cyklista Simon Yates měl na Giru d'Italia pozitivní test na koronavirus a před sobotní osmou etapou ze závodu odstoupil. Ostatní členové týmu Mitchelton-Scott se podrobili testům s negativním výsledkem a budou v druhé Grand Tour letošní atypické sezony pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Giovinazzo (Itálie) (Aktualizováno: 9:59 10. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon Yates před čtvrtou etapou Gira

Simon Yates před čtvrtou etapou Gira | Foto: AP, Marco Alpozzi | Zdroj: ČTK

Vítěz předloňské Vuelty Yates vstupoval do Gira jako jeden z favoritů na celkové prvenství. Už ve třetí etapě na Etnu však nabral ztrátu přes tři a půl minuty. Před svým odstoupením figuroval v průběžném pořadí na 21. místě s téměř čtyřminutovým mankem na vedoucího Portugalce Joaa Almeidu.

Démare ve spurtech kraluje, na Giru vyhrál už třetí etapu. Sagan finišoval znovu druhý

Číst článek

Po sedmé etapě měl Yates mírné příznaky nemoci covid-19, proto ho týmoví lékaři nechali okamžitě otestovat. Po potvrzení nákazy byl osmadvacetiletý jezdec izolován ve svém pokoji, než ho sanitka převezla do karantény.

„Simonovo zdraví je pro nás prvořadé a naštěstí má stále pouze velmi malé příznaky. Jinak je jeho zdravotní stav dobrý,“ uvedl lékař stáje Mitchelton-Scott Matteo Beltemacchi.

Australský tým dostal od pořadatelů Gira svolení pokračovat v závodu. V příštích dnech však musí jeho členové podstoupit preventivně další testy.

Yates je prvním jezdcem, u kterého se nákaza během Gira prokázala. Italský závod se jede místo jara netradičně na podzim po přeskládání cyklistického kalendáře kvůli pandemii. Na nedávné Tour de France nikdo z jezdců pozitivně testován nebyl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme