Nováček Ackermann vyhrál na Giru druhou etapu, Dumoulin skončil

Deštivou pátou etapu Gira d'Italia vyhrál v náročných podmínkách Pascal Ackermann a při debutu na Grand Tour má už druhý vavřín. Pětadvacetiletý mistr Německa se opět prosadil v hromadném dojezdu, stejně jako v nedělní 2. etapě. Růžový trikot lídra znovu udržel slovinský cyklista Primož Roglič.

Tento článek je více než rok starý.

Terracina (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pascal Ackermann vyhrál druhou etapu Gira

Pascal Ackermann vyhrál druhou etapu Gira | Zdroj: Reuters

Ackermann slavil druhý triumf na Giru po rovinaté, 140 kilometrů dlouhé etapě z Frascati do Terraciny. Cílovou pásku člen týmu Bora-hansgrohe protnul těsně před kolumbijským rychlíkem Fernandem Gaviriou a Francouzem Arnaudem Démarem.

Kolumbijec Gaviria vyhrál třetí etapu na Giru. Pomohla mu diskvalifikace Itala Vivianiho

Číst článek

„Bylo to dneska šílené. Nejen ve spurtu, ale v celé etapě. Při sjezdech nebylo vidět nic než voda. Velké štěstí, že nikdo nespadl,“ připomněl nevlídné počasí Ackermann.

Roglič odstartuje v růžovém dresu i do čtvrteční kopcovité etapy, s 238 km druhé nejdelší v letošním itineráři. Závod vede od úvodní časovky a po dnešku si stále drží náskok 35 sekund na Simona Yatese.

Dnes Rogličovi ubyl velký soupeř v boji o celkové prvenství. Krátce po startu totiž odstoupil vítěz předloňského ročníku Nizozemec Tom Dumoulin. Pokračovat mu znemožnilo poraněné koleno z hromadného pádu v pelotonu v závěru úterní etapy.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 5. etapa (Frascati - Terracina, 140 km):
1. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe) 3:15:44, 2. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 3. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 4. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 5. Moschetti (It./Trek-Segafredo), 6. Gibbons (JAR/Dimension Data), 7. Simion (It./Bardiani-CSF), 8. Biermans (Belg./Kaťuša-Alpecin), 9. Lonardi (It./Nippo-Vini Fantini), 10. Belletti (It./Androni Giocattoli-Sidermec), ...12. Černý (ČR/CCC), 160. Hirt (ČR/Astana) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 19:35:04, 2. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -35, 3. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -39, 4. López (Kol./Astana), 5. Ulissi (It./SAE Team Emirates) oba -44, 6. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -49, 7. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -55, 8. Caruso (It./Bahrajn-Merida) -56, 9. Jungels (Niz./Deceuninck-Quick Step) -1:02, 10. Formolo (It./Bora-hansgrohe) -1:06, ...123. Hirt -12:44, 139. Černý -18:27.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme