Českým lídrem na cyklistickém ME v Glasgow bude Štybar, závod rozdělil město

Glasgow dnes končí spojené mistrovství Evropy silničním cyklistickým závodem mužů. Jeho trasa povede napříč městem, takže město čeká spousta uzavírek.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistický závod rozdělil Glasgow na dvě poloviny

Cyklistický závod rozdělil Glasgow na dvě poloviny | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

„Na tenhle závod jsem se těšil a připravoval jsem se zodpovědně. Forma by tam měla být, tedy minimálně podle čísel, a motivaci mám velkou. Když budu čekat na spurt, tak se mi může povést top deset, ale jel jsem se s většími ambicemi,“ říká pro Radiožurnál Štybar.

‚Připravoval jsem se zodpovědně, na závod se těším.‘ Zdeněk Štybar chce na mistrovství Evropy uspět

Číst článek

Silniční závod, který se pojede poslední den společných mistrovství Evropy, vede převážně ulicemi největšího skotského města.

„Je to samá levá pravá zatáčka, je tam několik stoupání, dvě jsou i celkem prudká hned po zatáčce. Jsou tam i úseky centrem Glasgow, kde jsou i velké hladké kostky, takže to bude i docela klouzat. Kdyby pršelo, tak to bude hodně náročné,“ popisuje trať reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Přípravy ale ovlivňují život ve městě. Obyvatelé i návštěvníci Glasgow se při čekání na městskou hromadnou dopravu musí vybavit velkou dávkou trpělivosti, autobusy mají velké zpoždění, mnohdy nepřijedou vůbec.

Takže je třeba využít taxislužbu. „No jo, je tam spousta objížděk. Nejhorší je, že ten závod město rozpůlil, nemůžeme v podstatě přejet z jedné strany na druhou. Prostě musíme jezdit jen horizontálně z východu na západ a obráceně. Hlavní ulice jsou kvůli cyklistice uzavřené," říká reportérovi Radiožurnálu taxikář na cestě k bazénu, kde se zas koná plavecký šampionát.

Ani na autobusové zastávce si není moc jistý tím, kam dojede. Jednorázový lístek za jednu libru a 70 centů je tak spíš los. Je zjevné, že nálada v autobuse není nic moc a ta známá britská láska k cyklistice se teď tiše schovala za zlostné obličeje.

Martin Charvát, jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme