Manažer Bruyneel dostal doživotní distanc, dlouhé roky pomáhal Armstrongovi

Dlouholetý týmový manažer Lance Armstronga Johan Bruyneel dostal doživotní zákaz působení v cyklistice. Bývalý belgický jezdec a později vysoký funkcionář si měl původně odpykat za účast v dopingovém skandálu stáje US Postal desetiletý distanc v roce 2022, ale sportovní soud mu ho ve středu prodloužil na doživotní.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dlouholetý týmový manažer Lance Armstronga Johan Bruyneel

Dlouholetý týmový manažer Lance Armstronga Johan Bruyneel | Foto: Paul Hanna | Zdroj: Reuters

Čtyřiapadesátiletý Belgičan byl pravou rukou Armstronga mimo jiné v letech 1999 až 2005, kdy americký cyklista získal sedm titulů na Tour de France. O všechny Armstrong po obvinění Americké antidopingové agentury (USADA) v roce 2012 přišel a nedlouho poté systematický doping přiznal.

Byla to ode mě jedna velká lež, přiznal Armstrong. Kvůli dopingu přišel o všechny tituly z Tour

Číst článek

Distanc někdejšího úspěšného manažera Bruyneela od USADA napadla světová agentura WADA a po jejím odvolání soud CAS v Lausanne zakázal Belgičanovi vrátit se do cyklistického prostředí.

Bruyneel v otevřeném dopise uznal, že v minulosti došlo k mnoha chybám. „Je také mnoho věcí, které bych si přál, abych udělal jinak. Stejně tak jsou kroky, kterých nyní hluboce lituji,“ uvedl.

Po Armstrongově konci kariéry ještě působil v týmech Astana a RadioShack, odkud v roce 2012 po obvinění odešel.

Lance Armstrong's former cycling team manager Johan Bruyneel was banned from cycling for life. 24/10/18. @Narendra Modi @PMO India @IOC MEDIA @Vladimir Putin @Donald J. Trump @Col Rajyavardhan Rathore @Sangeeta Chetan Chauhan @Virender Sehwag @WADA @Fancy Bears' HT

09:03 – 25. 10. 2018

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme