Létající čepice nebo salámy. Karavana je na Tour atrakcí pro diváky i šancí získat zajímavý suvenýr

I chytání malých salámků z projíždějícího auta může zabavit fanoušky cyklistiky na Tour de France. Stejnou trasu jako závodníci totiž jede zhruba dvě hodiny před nimi takzvaná karavana. A když si stoupnete ke krajnici, máte šanci chytit zajímavé suvenýry.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karavana na Tour de France

Karavana na Tour de France | Foto: ZUMA/ESPA Photo Agency | Zdroj: ČTK

Nedá se tomu říct jinak než alegorické vozy. Na malém autě je třeba pohádková postavička Asterixe, chvíli po něm projede i Obelix.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trasu Tour de France neprojíždí jen závodníci, ale i tzv. karavana. Více v příspěvku Františka Kuny

Ale většinou je to prostor pro všechny možné, jak se ukázat. A tak projede dodávka, která prezentuje realitní kancelář a na korbě má obývák. I s krbem. Jenže nikdo po vás z auta nehodí jako suvenýr sedací soupravu nebo obraz, a tak fanoušci vyhlížejí pro ně zajímavější vůz.

„Karavana je pryč, a já sice nemám malý salámek, který jsem chtěl, ale aspoň jsem chytil tuhle čepici. Byly to nervy, vždycky si chceme počkat právě na tahle auta se salámy,“ řekl Radiožurnálu Pierre, který už má na hlavě klobouček v červenobílých řeznických barvách. A nutno říct, že si ho musel vybojovat. Na to samé si totiž mysleli i tři další jeho kamarádi u trasy závodu.

Ineos si spravil chuť, 18. etapu vyhrál Kwiatkowski před Carapazem. Roglič si pohlídal vedení

Číst článek

Ne vždycky je to takový boj. Třeba když reklamní karavana alegorických vozů jede místy, kde není tolik lidí. Anebo je jasné, že gumoví medvídci létají pod nohy především dětem.

Z pohledu fanouška to jde ale pojmout i poměrně pasivně, a přesto uspět. To potvrzuje i fanoušek Christophe, který v restauraci těsně u trasy závodu vykládá, že je to během jedné etapy i celodenní čekání. Jenže on je přesně ten, kterému by průjezd karavany klidně i stačil.

„Zůstáváme vevnitř a tak nějak to pozorujeme zpovzdálí. Viděli jsme karavanu, to nám stačilo. Udělali jsme pár fotek a to je všechno,“ říká. Fotoaparátem tak zachytil například prací prášek na kolech nebo auto se smaženým kuřetem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme