Cyklistický závod Kolem Baskicka díky poslední etapě ovládl Slovinec Roglič, Černý nedokončil

Slovinský cyklista Primož Roglič si v závěrečné 6. etapě dojel pro celkový triumf v závodě WordTour Kolem Baskicka. Dvojnásobný vítěz Vuelty setřásl v průběhu krátké, ale náročné etapy všechny soupeře v boji o konečné pořadí a obsadil druhé místo za kolegou z úniku Davidem Gauduem, jemuž dopřál jedno z největších vítězství kariéry.

Arrate (Španělsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roglič byl před rozhodující etapou průběžně druhý o 23 sekund za Američanem Brandonem McNultym. Už zhruba 70 km před cílem peloton roztrhal ve sjezdu tým Astana a McNulty nabral ztrátu, kterou neměl šanci zlikvidovat, a dojel v poli poražených.

VIDEO: Cyklista Černý mohl triumfovat, na závodě Kolem Baskicka ale nechal vyhrát týmového parťáka

Číst článek

Naopak Roglič zvládl 112 kilometrů přes sedm kategorizovaných stoupání bez zaváhání, v čelní skupině diktoval tempo a při dojezdu do cíle v Arrate si mohl dovolit nechat vyhrát Francouze Gaudua.

Skupinu pronásledovatelů i s vítězem Tour de France a McNultyho týmovým kolegou Tadejem Pogačarem dovezl do cíle na třetím místě s odstupem 34 sekund španělský veterán Alejandro Valverde.

Jednatřicetiletý Roglič vyhrál závod s náskokem 52 sekund před kolegou z týmu Jumbo-Visma Jonasem Vingegaardem z Dánska a vynahradil si zklamání z březnového Paříž-Nice, kde naopak triumf v poslední etapě ztratil. Třetí skončil s odstupem 1:07 minuty Pogačar.

Josef Černý, jenž v pátek obsadil po dlouhém úniku druhé místo, závěrečnou etapu nedokončil.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 6. etapa (111,9 km):
1. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) 3:05:42, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) stejný čas, 3. Valverde (Šp./Movistar), 4. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 6. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) všichni -34, ...Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) nedokončil.

Konečné pořadí: 1. Roglič 19:11:36, 2. Vingegaard -52, 3. Pogačar -1:07, 4. A. Yates -1:26, 5. Gaudu -1:27, 6. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -1:28.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme