Van der Poel vyhrál Kolem Flander, v cíli neudržel emoce. Alaphilippe po kolizi s motorkou a nedokončil

Nizozemec Mathieu van der Poel se stal vítězem závodu Kolem Flander a vyhrál svůj první cyklistický monument. Ve finiši dvou světových šampionů v cyklokrosu těsně porazil Belgičana Wouta van Aerta a napodobil svého otce Adriho, který závod ovládl v roce 1986.

Tento článek je více než rok starý.

Oudenaarde (Aktualizováno: 18:25 18. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S oběma velkými rivaly jel v úniku ještě úřadující mistr světa na silnici Francouz Julian Alaphilippe, jehož útok ve stoupání na Koppenberg peloton roztrhal.

Zhruba 35 kilometrů před cílem však zavadil rukou o řidiče doprovodného motocyklu, který trojice míjela, a měl ošklivý pád přes řídítka. Svůj poslední závod v sezoně tak nedokončil.

Nešťastná kolize Juliana Alaphilippa s motocyklem:

První vyšetření v nemocnici odhalilo zlomeniny záprstních kůstek a v pondělí půjde Alaphilippe na operaci.

Rozhodly centimetry

Van der Poel s Van Aertem před týdnem protaktizovali vzájemným soubojem jinou klasiku Gent-Wevelgem, tentokrát už se utkali o vítězství. Pětadvacetiletý Nizozemec vyhrál ve spurtu o centimetry.

O rok staršímu Belgičanovi tak překazil možnost stát se prvním jezdcem od roku 1975, který v jedné sezoně vyhraje po Milán-San Remo také Kolem Flander. Tehdy zvítězil v těchto dvou monumentech legendární Eddy Merckx.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme