Peloton závodu Kolem Švýcarska prořídl po nákaze covidem, odstoupil Yates a několik dalších cyklistů

Cyklistický závod Kolem Švýcarska opustil před startem čtvrteční páté etapy celý tým Jumbo-Visma, v jehož řadách se objevila nákaza covidem-19. Kdo měl pozitivní test, stáj neuvedla. Kvůli koronaviru odstoupil také lídr Ineos Grenadiers Brit Adam Yates a další čtyři jezdci.

Ambri (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton závodu Kolem Švýcarska

Peloton závodu Kolem Švýcarska | Foto: Manuel Geisser | Zdroj: Imago Images Sports, Reuters

V celkovém pořadí byl nejlépe postaveným závodníkem Jumbo-Visma Američan Sepp Kuss na sedmém místě se ztrátou deseti sekund na vedoucího Brita Stephena Williamse. Ten ve čtvrtek ale nabral takřka půlhodinové manko a propadl se na 55. místo.

‚Kdyby mi to někdo řekl před Girem, vysmál bych se mu.‘ Hirt o životním úspěchu, ale i atmosféře v týmu

Číst článek

Průběžným hodnocením čtvrteční náročná etapa výrazně zamíchala. Novým lídrem se stal Rus Alexandr Vlasov, který vyhrál spurt čtyřčlenné skupinky uprchlíků před Neilsonem Powlessem z USA.

Třetí Dán Jakob Fulgsang se posunul na druhou příčku, třetí místo celkového pořadí drží čtvrtý aktér úniku Geraint Thomas z Velké Británie.

„Přes všechna opatření se do týmu znovu vloudil koronavirus. V zájmu zdraví jezdců, personálu a kvůli ochraně pelotonu a závodu považujeme za nejrozumnější odstoupit,“ uvedlo vedení stáje v prohlášení.

Ze stejného důvodu nedokončilo Jumbo-Visma předloňské Giro d'Italia a letos v lednu muselo předčasně ukončit týmové soustředění.

Yates nenastoupil do páté etapy kvůli mírným příznakům covidu-19, v průběžné klasifikaci mu patřila desátá příčka. Závod Kolem Švýcarska bral jako přípravu na Tour de France, která odstartuje za dva týdny v Kodani.

Yates dokončil naposledy v první polovině března Paříž-Nice. Před Tour už zřejmě žádný start neabsolvuje.

Koronavirus vyřadil ze závodu Kolem Švýcarska také tři členy DSM Dány Sörena Kragha Andersena a Caspera Pedersena s Nizozemcem Ceesem Bolem. Nakazil se rovněž Američan Joey Rosskopf.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme