Froomovi návrat do pelotonu zhořkl. Závod na Blízkém východě předčasně ukončil koronavirus

Kvůli hrozbě nákazy koronavirem byly zrušeny závěrečné dvě etapy cyklistického závodu Kolem Spojených arabských emirátů. Dva italští členové doprovodu měli pozitivní test na virus. Vítězem bude pravděpodobně vyhlášen Brit Adam Yates, který byl po pěti etapách v čele průběžného pořadí. Etapového závodu se účastní i český jezdec Jan Hirt.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome a jeho parťáci z týmu INEOS

Chris Froome a jeho parťáci z týmu INEOS | Zdroj: Profimedia

Policie ve čtvrtek večer uzavřela hotel Crowne Royal Plaza v Abú Zabí a všichni jezdci, členové doprovodu i novináři jej nesmějí opustit, dokud se nepodrobí zdravotním testům. Je mezi nimi i český závodník Jan Hirt, jenž byl na průběžném 62. místě.

Číňané si měří teplotu každý den, říká Sáblíková před MS. Trenér Novák se myje i po jízdě výtahem

Číst článek

Policie ve čtvrtek večer uzavřela hotel Crowne Royal Plaza v Abú Zabí a všichni jezdci, členové doprovodu i novináři jej nesmějí opustit, dokud se nepodrobí zdravotním testům. Je mezi nimi i český závodník Jan Hirt, jenž byl na průběžném 62. místě.

Hlavní je zdraví, říká Froome

„Je škoda, že byl závod zrušen, ale zdraví je na prvním místě,“ řekl čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome, který se představil v pelotonu osm měsíců po těžkém pádu a vážném zranění.

It’s a shame that the #UAETour has been cancelled but public health must come first. We are all awaiting testing and will remain at the hotel until further notice. I hope those affected make a speedy recovery and there aren’t any further cases #coronavirus

22:18 – 27. 02. 2020

600 4292

„Všichni zůstáváme na hotelu a čekáme na testy. Doufám, že ti, co se nakazili, se brzy uzdraví a že nebudou další pozitivní případy,“ dodala britská hvězda.

Celá situace by mohla narušit i mistrovství světa v dráhové cyklistice, které začalo ve středu v Berlíně. Michael Mörköv totiž po středeční etapě odjel z Emirátů do německé metropole a připojil se k dánské reprezentaci, v jejíž barvách měl startovat v nedělním bodovacím závodě dvojic.

Dánský svaz ale v pátek oznámil, že Mörköv v Berlíně nesmí opustit hotelový pokoj, dokud nebudou známé výsledky testu. Ty by měl čtyřiatřicetiletý mistr světa i Evropy v bodovacím závodě dvojic podle informací svazu podstoupit co nejdříve.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme