Česko-slovenské cyklistické mistrovství ovládli bratři Saganovi, domácí titul bere Josef Černý

Spojené cyklistické mistrovství Česka a Slovenska ovládl v okolí Plzně Peter Sagan, který během jednoho závodu zvládl dva úniky, druhý dojel jeho bratr Juraj před nejlepším Čechem Josefem Černým.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan ovládl česko-slovenské mistrovství

Peter Sagan ovládl česko-slovenské mistrovství | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Pětadvacetiletý jezdec stáje Elkov Author Josef Černý navázal na vítězství ve čtvrteční časovce v Karlových Varech a získal double. Úspěch nejlepší domácí stáje podtrhli druhý Jan Bárta a třetí v cíli Jakub Otruba, který vybojoval titul v kategorii do 23 let.

Závod na 192 kilometrů na společném mistrovství Česka a Slovenska suverénně ovládl Peter Sagan. Trojnásobný světový šampion záhy soupeřům ujel a po dlouhé sólové jízdě si připsal šestý slovenský titul.

Černý využil převahy svého týmu, který kontroloval český mistrovský závod. Když se po čtyřech hodinách odhodlal k úniku obhájce titulu Zdeněk Štybar, jezdci Elkov Author jeho náskok s přehledem zlikvidovali a vzápětí zaútočil Černý.

„Pochopitelně jsem vůbec nečekal, že bych mohl dosáhnout na double. A jsem velmi šťastný, že se mi to podařilo. Každý titul je těžký. Dnes to bylo náročné psychicky i fyzicky. Trať byla velmi těžká. Jsem každopádně spokojenější a ještě o něco šťastnější než z titulu v časovce,“ prohlásil Černý.

Štybar obsadil v českém šampionátu páté místo. Další z hvězd v pelotonu Roman Kreuziger závod nedokončil.

Kromě Černého dokázal po časovce zvítězit i dnes také Otruba ve třiadvacítkách a ještě více umocnil radost ve stáji Elkov Author. „Měli jsme hlavně získat titul v absolutním pořadí, ten můj titul byl navíc. Stálo to hodně sil, delší závod jsem nejel a budu se z toho dostávat týden. Máme však první tři místa celkového pořadí, takže jsme ohromně spokojení,“ pochvaloval si Otruba.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme