Pozor na kaluže. Cyklisty trápí na mistrovství světa ve Velké Británii vytrvalý déšť

Zatím se na mistrovství světa v cyklistice jezdily časovky. A dost závodníků mělo problémy s velkými loužemi. Ve Velké Británii, kde se letošní šampionát koná, vydatně prší. A budou s tím muset dost možná počítat i junioři při čtvrtečním silničním závodě.

Harrogate Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký cyklista Ian Garrison

Americký cyklista Ian Garrison | Foto: Manu Fernandez | Zdroj: ČTK/AP

„I pro organizátory je to poučení, takové počasí nikdo nečekal,“ řekl Radiožurnálu trenér českých cyklistů Tomáš Konečný. Na druhou stranu, jak poučit organizátora, když pořádá závod na Ostrovech, kde zkrátka prší?

Přehrát

00:00 / 00:00

Juniory čeká na cyklistickém šampionátu silniční závod a pravděpodobně i mokrá trať. Více v reportáži Františka Kuny

Po časovkách už cyklisté nepojedou sami za sebe. Do jedné z louží, které jsou na trati v hrabství Yorkshire, mohou vjet během silničního závodu i desítky cyklistů najednou.

„Během deště se vyplaví na silnici spoustu nečistot. Člověk nemůže vědět, co bude za zatáčkou, občas se ty cesty hodně zužují. Bude to hodně nervózní a myslím si, že bude i dost pádů,“ předpovídá, možná trochu pesimisticky, ale vlastně objektivně trenér Konečný.

Cyklista Dennis obhájil na mistrovství světa zlato v časovce. Bárta ztratil přes pět minut a skončil 33.

Číst článek

Českých juniorů bude na startu pět. Jedním z nich je Pavel Bittner. „Projížděli jsme si posledních patnáct kilometrů nájezdu na okruh. Poslední tři okruhy jedeme stejnou trasu jako při časovce, takže už to víceméně známe. Už to bude chtít jen trochu štěstí,“ řekl mladý cyklista.

A ono sportovní štěstí znamená v kontextu mistrovství světa cyklistů v Anglii prostě a jednoduše i to, aby nepršelo.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme