Juniorským mistrem světa v silničním závodě se stal Simmons. Nejlepší z Čechů byl devátý Bouček

Americký cyklista Quinn Simmons se stal juniorským mistrem světa v silničním závodu. Cílem 148,1 kilometrů dlouhé trati z Richmondu do Harrogate projel po dlouhém úniku osamoceně s náskokem 56 sekund před Italem Alessiem Martinellim. O zatím suverénně nejlepší český výsledek na šampionátu v Británii se postaral na devátém místě Jakub Bouček.

Harrogate Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký cyklista Quinn Simmons

Americký cyklista Quinn Simmons | Foto: Manu Fernandez | Zdroj: ČTK/AP

Osmnáctiletému Simmonsovi unikla medaile v pondělní časovce juniorů, kde ho na čtvrtém místě dělilo od bronzu sedm sekund. Pro zlato si dnes dojel po sólojízdě dlouhé přes 30 kilometrů a stal se mezi juniory prvním americkým šampionem od roku 1991; medaili získali mladí jezdci USA naposledy o dva roky později a dnes slavili hned dvě.

Pozor na kaluže. Cyklisty trápí na mistrovství světa ve Velké Británii vytrvalý déšť

Číst článek

Bronz totiž vybojoval Magnus Sheffield, který byl nejrychlejší ve čtyřčlenné skupině pronásledovatelů 37 sekund za Martinellim. A v další desetičlenné skupině o 12 sekund později protnul cíl jako třetí osmnáctiletý Bouček. Výrazně si tak polepšil oproti 69. místu z loňského mistrovství světa v Innsbrucku, na vítěze ztratil minutu a 45 sekund.

„Ze začátku se mi jelo docela špatně, při závodu jsem trpěl. Jak lidi odpadali a bylo nás míň, tak to začalo být lepší. Když nikdo nechtěl jet, tak jsem šel na špici skupiny a moc lidí už mě nepřelezlo. Je to pro mě určitě největší úspěch v kariéře,“ popsal Bouček pro Radiožurnál svou cestu k devátému místu.

Do první dvacítky se vešel na 19. pozici také Pavel Bittner, který měl více než dvouminutové manko. S velkou ztrátou dorazili do cíle 50. Bruno Stoček a 59. Jakub Ťoupalík. Mathias Vacek závod nedokončil.

„Věřili jsme v medaili a myslím, že k ní moc nechybělo. Celý tým splnil taktiku, kterou jsme si domluvili. Věděli jsme, že závod se bude rozhodovat až na okruhu v Harrogate. Pavel Bittner byl dlouho v úniku s vítězem a Kuba Bouček to pak podtrhl v závěru devátým místem, takže spokojenost,“ řekl trenér českého týmu Tomáš Konečný.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Harrogate (Británie):
Silniční závod:
Junioři (148,1 km): 1. Simmons (USA) 3:38:04, 2. Martinelli (It.) -56, 3. Sheffield (USA) -1:33, ...9. Bouček -1:45, 19. Bittner -2:20, 50. Stoček, 59. J. Ťoupalík oba -16:49, M. Vacek (všichni ČR) nedokončil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme