Nástupci Kreuzigera nebo Štybara. České juniory a juniorky čeká cyklistické mistrovství světa

Bude to týden plný cyklistiky. Česká reprezentace v sobotu vyrazila na mistrovství světa. Sice zatím bez hlavních hvězd Zdeňka Štybara a Romana Kreuzigera, ale zato s mladými nadějemi, které začnou od neděle bojovat na šampionátu ve Velké Británii.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philippe Gilbert na závodě Paříž - Roubaix

Cyklistické juniorské mistrovství světa se uskuteční ve Velké Británie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Juniorů máme na startu pět, juniorky dvě. Každý, kdo se chce stát tím novým Zdeňkem Štybarem, si musí projít i juniorskou kategorií, je pro nás důležitá,“ řekl Radiožurnálu trenér české reprezentace Tomáš Konečný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Juniorští cyklisté odletěli na mistrovství světa. Více v příspěvku Františka Kuny

„Proto se junioři v průběhu sezony zúčastňují pod hlavičkou reprezentace spousty výjezdů, kde bojují se světovou špičkou, aby nasbírali zkušenosti. Aby to pro ně nebyl takový šok, což prokázali třeba na mistrovství Evropy, kde byl Mathias Vacek šestý, Pavel Bittner jedenáctý a Jakub Ťoupalík třináctý,“ řekl Konečný.

K tomu z juniorů ještě doplňme jména Bouček, Stoček, Burlová a Jandová. To hlavní se samozřejmě bude dít příští neděli v silničním závodě kategorie elite, ale do té doby se v geografickém středu Velké Británie postupně představí i české mládí.

Česko bude na mistrovství světa reprezentovat 19 silničních cyklistů, nechybí Kreuziger nebo Štybar

Číst článek

„Velkou šanci mají junioři v závodě jednotlivců. Mathias Vacek i Pavel Bittner v letošní sezoně ukázali, že patří do světové špičky,“ myslí si český trenér.

Zmapovat sezonu Kreuzigera, který byl na Tour de France, nebo Štybara naposledy bojujícího na Vueltě je pro sportovního fanouška dost jednoduché, ale dejme prostor pro představení těch, kteří by mohli být ve velké cyklistice za pár let.

„Většina z nich závodí v České republice ve svých mateřských oddílech. Mathias Vacek žije v Itálii a závodí za italský tým a Veronika Jandová dostala nabídku na zahraniční stáž pro mladé talenty, kam si ji vybrali po loňském úspěchu na mistrovství světa v Innsbrucku,“ prozradil trenér českých cyklistů a cyklistek Tomáš Konečný, který už s velkou částí reprezentace odletěl do Harrogate v hrabství Yorkshire.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme