Kolumbijský cyklista Quintana bude jezdit za kontinentální stáj. Vítěz Gira Carapaz jde do Ineosu

Kolumbijec Nairo Quintana, který momentálně vede cyklistickou Vueltu, změní podle očekávání od příští sezony tým. Z elitní stáje Movistar odejde francouzského kontinentálního týmu Arkéa-Samsic, se kterým se dohodl na tříleté smlouvě.

Paříž (Aktualizováno: 20:01 2. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijec Nairo Quintana

Kolumbijec Nairo Quintana | Zdroj: Reuters

Vítěz Gira d'Italia v roce 2014 a Vuelty v roce 2016 tak bude moci bojovat o další úspěchy na Grand Tours jen v případě, že jeho nový zaměstnavatel obdrží od pořadatelů divokou kartu.

Quintana je novým lídrem Vuelty, horskou etapu v Andoře vyhrál Slovinec Pogačar

Číst článek

„Pro všechny v našem týmu je to čest, protože Nairo patří k největším světovým hvězdám našeho sportu a v Jižní Americe je globální hvězdou,“ řekl generální manažer Arkéa-Samsic Emmanuel Hubert na tiskové konferenci. Quintana bude v týmu lídrem společně s Francouzem Warrenem Barguilem.

„Nairo je pořád ve hře, ještě neřekl poslední slovo. Chceme patřit k nejlepším týmům na světě a vyhrát Grand Tour,“ uvedl šéf francouzského týmu, jehož rozpočet se má od příští sezony podle agentury AFP výrazně navýšit.

Devětadvacetiletý Quintana se potká v dresu Arkéa-Samsic také se svým mladším bratrem Dayerem, s nímž závodil v minulosti společně i za Movistar. V barvách španělské stáje jezdí excelentní vrchař od svého debutu ve World Tour v roce 2012. Kromě dvou triumfů má Quintana na kontě ještě další čtyři medailová umístění v celkové klasifikaci Grand Tours.

Carapaz posílí tým Ineos

Hvězdami nabitý tým Ineos posílí od příští sezony další špičkový cyklista Richard Carapaz. Ekvádorský vítěz letošního Gira d'Italia podepsal v britské stáji tříletý kontrakt a doplní mimo jiné šampiony Tour de France Chrise Froomea, Gerainta Thomase a Egana Bernala.

Vítěze Gira Carapaze možná nepustí na Vueltu zraněné rameno. Tým se rozhodne do pátku

Číst článek

Šestadvacetiletý Carapaz červnovým triumfem v Itálii potvrdil pověst nadějného vrchaře a stal se prvním vítězem Grand Tour ze své země. „Sledovali jsme jeho vývoj spoustu let a vždy jsme ho považovali za potenciálního člena našeho týmu,“ uvedl v pondělí šéf Ineosu Dave Brailsford.

Carapaz vstoupil do profesionálního pelotonu v roce 2017 v dresu Movistaru, jenž v něm ztrácí dalšího elitního jihoamerického vrchaře. Carapaz měl aktuálně startovat na Vueltě, ale kvůli zranění ramena musel španělskou Grand Tour vzdát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme