VIDEO: Kámen, nůžky, papír Kolem Slovinska. Jak si Pogačar s kolegou Majkou střihli o vítězství v etapě

O vítězství v sobotní předposlední čtvrté etapě cyklistického závodu Kolem Slovinska si doslova střihli kolegové z týmu SAE Team Emirates Tadej Pogačar a Rafal Majka. Slovinec zvolil kámen, Polák papír, a tak si pro triumf dojel Majka.

Tento článek je více než rok starý.

Velika Planina (Slovinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba stájoví kolegové už v závodech Kolem Slovinska jednu etapu ovládli, oba už na sebe oblékli i zelený dres pro lídra.

V poslední etapě Tour završil vítězný hattrick Van Aert, celkové prvenství obhájil Slovinec Pogačar

Číst článek

V sobotu odpoledne se bok po boku řítili do cíle s dvacetisekundovým náskokem na třetího Španěla Fernanda Barcelóa. Kdo měl mít tentokrát přednost?

Na řešení tak obtížné otázky nebyl v cílové rovince čas. Rozsekla to jednoduchá hra kámen, nůžky, papír. Tu vyhrál Majka, jemuž tím pádem patřila i celá etapa.

„Řekl mi, že si mám jet pro vítězství já. Nakonec jsme si střihli, ale stejně pořád říkal, že mám vyhrát já,“ smál se do mikrofonů médií šťastný Polák. „Snažím se před Tour de France udržet zdraví a zároveň to tady s Tadejem vyhrát,“ dodal.

Souhrnnému pořadí přesto dál panuje Pogačar s třívteřinovým náskokem na Majku. Třetí je další domácí závodník Domen Novak. Český cyklista Vojtěch Řepa dorazil šestý vyskočil na celkovou pátou příčku.

Výsledky cyklistického etapového závodu Kolem Švýcarska

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 7. etapa (194,6 km):

1. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) 5:06:39, 2. Rodríguez (Šp./Movistar) -25, 3. Lucenko (Kaz./Astana-Qazaqstan) -38, 4. Higuita (Kol./Bora-hansgrohe) -1:19, 5. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) -1:30, 6. Prodhomme (Fr./AG2R-Citroën) -1:40.

Průběžné pořadí: 1. Higuita 32:38:38, 2. Thomas -2, 3. Fuglsang (Dán./Israel-Premier Tech) -19, 4. Powless (USA/EF Education-EasyPost) -1:16, 5. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) -1:37, 6. Reichenbach (Švýc./Groupama-FDJ) -2:09.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme