Úvodní etapu závodu Paříž-Nice vyhrál Němec Schachman. Štybar dojel dvanáctý, Kreuziger čtyřicátý

Německý cyklista Maximilian Schachman vyhrál úvodní etapu závodu Paříž-Nice, který se jede kvůli obavám z šíření koronaviru za mimořádných opatření a s okleštěným startovním polem. Zdeněk Štybar dojel na 12. místě, Roman Kreuziger byl klasifikován jako čtyřicátý.

Tento článek je více než rok starý.

Plaisir/Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý cyklista Maximilian Schachman slaví vítězství v úvodní etapě závodu Paříž-Nice.

Německý cyklista Maximilian Schachman slaví vítězství v úvodní etapě závodu Paříž-Nice. | Foto: Yuzuru Sunada | Zdroj: Reuters

Koronavirus ruší další cyklistické jarní klasiky v Itálii, Štybar změnil plán a míří do Francie

Číst článek

Tradičního závodu se neúčastní sedmička elitních týmů World Tour, které kvůli koronaviru přerušily sezonu. Na startu tak chybí i obhájce vítězství Kolumbijec Egan Bernal z Ineosu. Pořadatelé k doplnění pelotonu mimořádně pozvali dvě stáje nižší kategorie. Pro cyklisty vydali řadu doporučení, aby se minimalizoval kontakt s diváky i mezi jezdci navzájem. Ve stejném hotelu mohou být například ubytovány maximálně dva týmy.

Zrušeny byly všechny tiskové konference před i po etapách, k dispozici pro stručný televizní rozhovor bude vždy jen vítěz. Fanoušci nemají přístup k týmovým autobusům a jezdcům na startu. Cyklisté se mají ve vlastním zájmu vyvarovat selfíček s diváky a rozdávání autogramů.

Šestadvacetiletý Schachman si první výhru v sezoně vybojoval v závěrečném spurtu čtyřčlenné skupinky uprchlíků před Belgičany Dylanem Teunsem a Tiesjem Benootem. Štybar dojel v první skupině pronásledovatelů s odstupem 15 sekund, Kreuziger ztratil 2:42 minuty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme