Trojnásobný světový šampion v cyklistice Peter Sagan bude poprvé startovat na italském Giru

Trojnásobný světový šampion v silniční cyklistice Peter Sagan se v příští sezoně zúčastní etapového závodu Giro d'Italia. Pořadatelé o tom informovali na svém oficiálním twitterovém účtu.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devětadvacetiletý rodák ze slovenské Žiliny bude v příští sezoně startovat hned na dvou grandtour. Na jaře ho čeká premiérový start na italském Giru a v létě bude obhajovat zelený dres pro vítěze bodovací soutěže na Tour de France.

Na kolik si přišli jezdci na Tour? Organizátoři rozdělili 55 milionů, čtvrtinu shrábl vítěz Bernal

Číst článek

Jezdec stáje Bora-Hansgrohe by rád vyhrál bodovací soutěž i na Giru, které doposud vynechával. „Za posledních deset let jsem měl několikrát možnost startovat na prestižních závodech v Itálii, ale cítil jsem, že mi něco chybí,“ prohlásil Sagan.

„Myslím, že není závodník, který by nesnil o tom být součástí jednoho z nejhezčích etapových závodů na světě,“ dodal trojnásobný mistr světa v silniční cyklistice, který čtyřikrát startoval i na španělské Vueltě.

Příští ročník italského Gira slavnostně odstartuje 9. května 2020 v Budapešti, která je vzdálená pouhých 260 kilometrů od Saganova rodného města - slovenské Žiliny.

The triple UCI Road World Champion. Ladies and gentlemen: @Peter Sagan! | Il 3 volte Campione del Mondo: @Peter Sagan! | El tres veces campeón mundial. Damas y caballeros: @Peter Sagan! | Mesdames et messieurs, le triple Champion du Monde UCI sur route : @Peter Sagan! #Giro

17:34 – 24. 10. 2019

24 197


 

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme