‚Neohnu nohu, takhle nemůžu závodit.‘ Sagan odstoupil z Tour de France, trápí ho bolavé koleno

Slovenský cyklista Peter Sagan další triumf v bodovací soutěži na Tour de France nepřidá. Sedminásobný držitel zeleného trikotu pro nejlepšího spurtéra nenastoupil kvůli bolestem v koleni na start 12. etapy a slavný závod pro něj skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Nimes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský cyklista Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan | Foto: DANIEL COLE | Zdroj: Reuters

Trojnásobný mistr světa si poranil koleno ve třetí etapě po kolizi s Calebem Ewanem, pro něhož Stará dáma okamžitě skončila zlomenou klíční kostí.

Dvojitou porci Mont Ventoux zdolal nejrychleji Van Aert, žlutý dres drží i nadále Pogačar

Číst článek

„Bylo to těžké rozhodnutí, ale zároveň jednoduché – když nemůžu pořádně ohnout nohu, tak není co řešit. Jsem zklamaný, protože to vypadalo, že se moje zranění zlepšuje, ale před dvěma dny jsem se do kolena udeřil znovu,“ řekl Sagan v rozhovoru pro oficiální stránky.

„Včera byla těžká etapa, dvakrát jsme stoupali na Mont Ventoux a jelo se dost rychle. Koleno se přetížilo, takhle nemůžu závodit,“ dodal slovenský cyklista.

Jednatřicetiletý Sagan vyhrál bodovací soutěž na Tour sedmkrát a i letos živil šanci na další vylepšení svého rekordu. Další triumf ale nepřidá a bude se soustředit až na olympijský závod v Tokiu.

„Musím si odpočinout a pořádně koleno vyléčit. Další závod je olympiáda,“ dodal Sagan.

V zeleném trikotu letos jezdí vítěz tří letošních etap Mark Cavendish. Britský spurtér může ve čtvrteční rovinaté etapě s cílem v Nimes nejen zvýšit vedení v bodovací soutěži, ale i vyrovnat rekord Eddyho Merckxe. Legendární Belgičan má na kontě 34 vítězných etap.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme