‚Cíle jsou pořád stejné.‘ Sagan poprvé zkouší náročný dvojboj, po Giru chce uspět i na Tour de France

Sportovní fanoušci se těší na sobotní start nejslavnějšího cyklistického závodu - Tour de France. Podesáté za sebou je bude bavit i umění slovenské hvězdy Petera Sagana. Čerstvého slovenského mistra v silničním závodě čeká letos už druhý třítýdenní závod. Kombinaci květnového Gira d'Italia s Tour přitom absolvuje vůbec poprvé v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan

Peter Sagan | Zdroj: Reuters

„Cíle jsou stále stejné - vyhrát nějakou etapu, případně zelený dres. Uvidíme.“ Vyjádření Petera Sagana z víkendového slovenského mistrovství zní, jako by bral trojnásobný mistr světa účast na Tour de France rutinérsky. Zdání klame.

Přehrát

00:00 / 00:00

Peter Sagan se po italském Giru chystá i na Tour de France. Více v příspěvku Jana Pěrušky

Ambiciózní slovenský Tourminátor, jak se mu přezdívá, bude ve Francii usilovat o posunutí svého rekordu v zisku zelených dresů pro vítěze bodovací soutěže, kterou vyhrál už sedmkrát. Poprvé v kariéře ale Sagan pojede Starou dámu poté, co už absolvoval italské Giro.

„Jsme jen rádi, že může startovat na dvou největších závodech Grand Tour, i když jsou těsně za sebou. Může získat dva dresy v jednom roce, to je výzva,“ nevidí šéf Saganovy stáje Bora Hansgrohe Ján Valach problém v tom, že Tour de France začíná necelý měsíc po skončení Gira. Na něm Sagan letos poprvé v kariéře vyhrál bodovací soutěž.

Bez Kreuzigera i Černého. Čeští silniční cyklisté znají nominaci na olympiádu v Tokiu, tým povede Štybar

Číst článek

Jednatřicetiletého matadora každopádně čeká těžká zkouška v sezoně, jejíž začátek narušilo Slovákovo onemocnění koronavirem. Od března je Sagan opět fit a čtyřmi vítězstvími důrazně zahnal pochyby o možném ústupu ze slávy. Další prvenství chce získat na Tour de France, byť oproti soupeřům nebude mít takovou týmovou podporu.

„Lídrem je Wilco Kelderman a v týmu jsou i vrchaři, kteří mu budou pomáhat v kopcích a v některých etapách i mně. Nemám s tím problém, už jsem byl i v týmech, ve kterých jsem neměl žádné pomocníky a všechno jsem dělal sám,“ ujistil rodák ze Žiliny, že je připravený zase potvrdit svou výjimečnost i na vlastní pěst. Začít může už při sobotním Grand Départ v bretaňském Brestu.

Jan Pěruška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme