Cyklista, režisér, produkční i střihač. Vakoč se během volných chvil věnuje natáčení vlastního podcastu

Kromě ježdění na kole natáčí cyklista Petr Vakoč i podcasty. Během koronavirové pauzy na to měl logicky víc času, ale i teď během přípravy přemýšlí nad dalšími díly svého pořadu s názvem V háku. Zatím byli jako hosty atletka Hejnová, šermíř Šupenič a slovenský cyklista Velits.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Vakoč

Petr Vakoč | Zdroj: Profimedia

„Mám teď trošku zpoždění s další epizodou. Je to i tím, že jsme teď všichni na jednom apartmánu, takže tu není možnost nějakou epizodu nahrát. Uvidím, jestli se mi podaří něco udělat příští týden v Praze,“ popisuje pro Radiožurnál Petr Vakoč aktuální situaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklista Petr Vakoč si užívá natáčení svého podcastu V háku

Apartmán plný členů cyklistického týmu totiž není zrovna ideálním místem pro nahrávání povídání si s někým. Petr Vakoč totiž dělá podcasty na dálku od počítače. První tři díly kvůli pandemii koronaviru, ty následující nejspíš i proto, že už bude zase v cyklistickém kolotoči.

„Mám předdomluvených několik hostů jak z cyklistického tak z necyklistického světa. Všechno si dělám sám. Jsem de facto produkční, režisér i střihač,“ vyjmenovává Vakoč, jehož podcast se jmenujme V háku, což je jeden ze slangových cyklistických výrazů.

Různí hosté z různých odvětví

„Mě hrozně baví podcasty poslouchat a říkal jsem si, že by to mohl být fajn způsob, jak se dostat ke konverzaci se zajímavými lidmi. Ne vždy mám šanci se s nimi potkat a mluvit různých věcech. Je to super výmluva, proč s nimi právě tato témata rozebírám,“ vypráví Petr Vakoč.

Nejlepší čeští cyklisté vyhlíží začátek sezony. Kreuziger se těší na Tour, Štybara mrzí kolize termínů

Číst článek

Další hosty prozradit nechce, ale nějaká jména v hlavě má. A to i přesto, že se blíží sezona, kterou Vakoč odstartuje za dva týdny na jedné z klasik v Itálii. I během závodního zápřahu by ale měl být čas na další podcasty. I když do budoucna práce sportovního novináře Vakoče zase tolik neláká.

„Já jsem si to už zkusil, když jsem jeden čas psal články pro časopis 53X11. Napsal jsem nějakou glosu, nebylo to špatné, ale více mě baví mít v tom volnost a vybírat si témata i hosty, které chci já, a které nemusí ani přímo souviset s cyklistikou,“ říká cyklista Petr Vakoč ze soustředění ve Francii. Poprvé začne závodit za belgickou stáj Alpecin Fénix prvního srpna.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme