Carapaz má před poslední etapou Gira dvouminutový náskok. Lópeze zbrzdil střet s divákem

Závěrečnou etapu s hromadným startem vyhrál po přejezdu Dolomit Španěl Pello Bilbao. Dosavadní lídr závodu Richard Carapaz dojel v sobotu čtvrtý a udržel si závodě své dvouminutové vedení. Už jen nedělní časovka na 17 km ve Veroně ho dělí od celkového triumfu. Jeden z prvotních adeptů na vítězství, Miguel Ángel López, v předposlední etapě opět ztratil. Za několikaminutové zdržení mohla i jeho srážka a následná potyčka s fanouškem.

Tento článek je více než rok starý.

Croce d’Aune (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuriózní potyčka s fanouškem potkala při sobotní etapě Giro d'Italia cyklistu Miguela Ángela Lópeze. Jeden z diváků se pohyboval na trati, připletl se kolumbijskému závodníkovi do cesty a ten kvůli němu spadl. Šestý muž průběžného pořadí neudržel nervy na uzdě a uštědřil sedícímu muži několik pohlavků, při nichž mu shodil kšiltovku z hlavy.

Ital Cima zvládl po úniku dramatický dojezd a vyhrál 18. etapu na Giru

Číst článek

López dojel do cíle této etapy až sedmnáctý. Zvítězil jeho týmový kolega Pello Bilbao, který v těsném finiši porazil Mikela Landu a připsal si tak druhou letošní výhru na Giru. Jako třetí finišoval vítěz vrchařské soutěže Ital Giulio Ciccone, přemožitel Jana Hirta ze závěru úterní etapy.

Téměř jisté vítězství

V klidu jedoucí Carapaz má už prakticky jisté celkové vítězství, i když závěrečná etapa nebude pouze slavnostní jako například na Tour de France. Od sedmnáctikilometrové jízdy proti chronometru se však nedá očekávat, že by Ekvádorec pohodlný náskok 1:54 minuty ztratil.

„Snažili jsme se o to, aby Mikel Landa vyhrál etapu a abych udržel růžový trikot. Chyběl nám kousek,“ komentoval Carapaz druhé místo svého týmového kolegy. „Nicméně jsem šťastný, jak to dnes dopadlo. Myslím, že 1:54 na Nibaliho by mělo stačit, i když se v závěrečné časovce může stát všechno,“ dodal šestadvacetiletý vrchař, jenž se může stát prvním ekvádorským vítězem závodu Grand Tour.

Penalizace pro Rogliče

Carapaze by neměl ohrozit ani skvělý časovkář Primož Roglič, jenž už na letošním Giru dvě časovky vyhrál. Slovinský spolufavorit v sobotu na své soupeře v kopcích ztratil, i když mu v jednom momentě kontroverzně pomohl fanoušek tlačící ho relativně dlouho do sedla.

Za nepovolenou pomoc dostal Roglič penalizaci 10 sekund a navíc se před něj v průběžném pořadí posunul Landa, jenž na Carapaze ztrácí 2:53 minuty. Roglič tak potřebuje k návratu na třetí místo celkového pořadí sjet na Landu 23 sekund.

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme