Věřím, že se z toho útlumu proberu, hodnotí Kreuziger své dosavadní působení na Tour

V jiných ročnících by sedl na kolo i během volného dne na Tour de France. Letos je to ale pro Romana Kreuzigera trochu jiné. Kromě nutného odpočinku totiž do programu zasahují také povinné testy na koronavirus. A tak volný den před úterní desátou etapou vypadal z pohledu českého cyklisty trochu jinak.

Saint-Martin-de-Ré Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Zdroj: Getty Sport

Konečně si mohl odpočinout, na kolo nešel a nějaký čas věnoval povinnému testu na koronavirus. Takový byl první volný den cyklisty Romana Kreuzigera na Tour de France.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trávil Roman Kreuziger den volna na Tour de France

„Dlouhý spánek, skoro 9 hodin a na kolo jsem ani nesedl. Potřebuju si odpočinout. Měli jsme bezlepkovou pizzu a nějaký salát, abysme nenabrali moc. Čekají nás sice dva rovinatější dny, ale není potřeba přibrat na váze,“ říká Roman Kreuziger.

Volný den na Tour byl vždycky i příležitostí pro novináře. Jenomže teď kvůli opatřením proti koronaviru na hotely za závodníky nesmí. Což se zase Kreuzigerovi na druhou stranu hodí a popisuje to v audionahrávce z hotelu.

„Dojeli jsme autem na testy, abychom zůstali v těch bulbinách. Tour dělá velký kus práce a týmy se snaží být zodpovědné, aby se dojeli do Paříže. Je to opravdu důležité. Je to klidnější, protože novináři k nám nesmějí a jsou online konference, nebo audionahrávky.“

Žádné davy fanoušků

V bublině žijí cyklisti už deset dní, po etapách dostávají od týmových vedoucí roušky na rozhovory. A že by se srocovaly davy fanoušků u týmových autobusů po etapě, to se taky neděje. Je nutná disciplína vlastně všech účastníků.

„Tour to má dobře zorganizované, bylo to rychlé. Přišli jsme na čas, vzali vzorek a ani jsme se nepotkali s nikým jiným. Já jsem rád, že jsem prvních devět dní přečkal bez pádů,“ obrací Roman Kreuziger řeč už ke sportovní stránce závodu.

Jeho tým přišel o dva elitní závodníky a sám český cyklista ví, že na to není dobře. Už v úvodu v Nice přiznal, že dřív než v desáté etapě se od něj velké výkony čekat nemají.

„Pořád věříme, že se z toho útlumu proberu a že ve druhém a třetím týdnu mě fanoušci uvidí.“

A desátá etapa, ke které Roman Kreuziger na začátku Tour vzhlížel, se jede v úterý. Na západě Francie, se startem na dohled na slavnou pevnost Boayrd.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme