Konec v Mitchelton-Scott. Roman Kreuziger odchází do Dimension Data, měl by být lídrem

Letos se cyklista Roman Kreuziger ze tří největších Grand Tour zúčastnil jen Gira d´Italia, kde jel na týmového kolegu Simona Yatese. Ten dlouho usiloval o celkové vítězství, ale nakonec skončil jednadvacátý. Pro příští sezonu 32letý cyklista změní tým, bude jezdit v dresu stáje Dimension Data.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Roman Kreuziger

Český cyklista Roman Kreuziger | Zdroj: ČTK

‚Připravoval jsem se zodpovědně, na závod se těším.‘ Zdeněk Štybar chce na mistrovství Evropy uspět

Číst článek

„V Michleltonu-Scott mě chtěli i nadále. Ale přišla nabídka od Dimension Data, která pro mě znamená další posun v kariéře, opravdu velkou výzvu a nový sportovní impuls. S Mitcheltonem se rozcházíme v dobrém. Ve zbytku roku 2018 pro tým udělám maximum,“ řekl Roman Kreuziger v rozhovoru pro iDnes.cz.

Tým Dimension Data bude pátým týmem jeho kariéry po po Liquigasu, Astaně, Tinkoffu a Mitcheltonu-Scott. V jihoafrickém týmu by měl častěji plnit roli lídra.

V tomto týdnu absolvoval závod Okolo Polska a opět ve službách Brita Simona Yatese. V letošním kalendáři sice na přelomu srpna a září ještě figuruje španělská Vuelta. „Předpokládám, že tam nebudu,“ říká pro Radiožurnál. 

Pokud by ještě 32letý Kreuziger pomýšlel na úspěch na třítýdenním etapovém závodě, šlo by pravděpodobně Tour de France. „Popravdě mi je nejblíž Giro, ale tím, že trpím alergiemi a v tom období se mi nedaří, mám nejbližší Tour.“

Závod Okolo Polska bral Kreuziger především jako přípravu na zářijové mistrovství světa v rakouském Innsbrucku.

„Věděli jsme, že mám za sebou nějaké soustředění. Do MS je ještě 8 týdnů, takže spousta času. Tohle je důležitá intenzita, kterou potřebuju dostat do nohou. Jsem tam, kde potřebuju být a je od čeho se odrazit. Následný program s jednorázovkami mi pomůže vyladit formu,“ naznačuje svůj další program.

ddp, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme