Cyklistický šampion Froome po sezoně skončí ve stáji Ineos, nově by měl jezdit za izraelský tým

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome skončí po této sezoně v týmu Ineos, kde mu v prosinci vyprší smlouva. Oznámili to zástupci stáje v oficiálním prohlášení. Podle informací BBC britský cyklista zamíří do izraelského týmu Start-Up Nation, který má nově licenci World Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský cyklista Chris Froome

Britský cyklista Chris Froome | Zdroj: Reuters

„Chris byl u nás od začátku. Je to velký šampion a v uplynulých letech jsme společně zažili spoustu skvělých momentů, ale myslím, že je to správné rozhodnutí pro tým i pro Chrise,“ uvedl šéf Ineosu Dave Brailsford. „Chrisův současný kontrakt skončí v prosinci a my se rozhodli ho neprodlužovat. Oznamujeme to dřív, než by bylo obvyklé, ale chtěli jsme ukončit současné spekulace a umožnit týmu, aby se soustředil na sezonu před námi,“ dodal.

Antidopingové úřady znovu prověří vzorky z Tour de France 2017, hledají dříve nezjistitelné látky

Číst článek

Froome přišel do týmu, který dříve závodil pod názvem Sky, v roce 2010 a v jeho barvách slavil největší úspěchy. V letech 2013 až 2017 ovládl čtyřikrát legendární Tour de France a dvakrát vyhrál Vueltu (2011 a 2017). Sbírku titulů ze závodů Grand Tours zkompletoval v roce 2018 triumfem na Giru d'Italia.

Od loňského roku stáj závodí pod jménem nového sponzora Ineos, Froome ale po změně názvu příliš radosti neužil. Vloni v červnu utrpěl při hrozivé nehodě řadu zranění včetně zlomeniny stehenní kosti a k závodům se vrátil teprve letos v únoru, krátce před přerušením sezony kvůli koronaviru. Nyní už se ale cítí fit a věří v zisk pátého titul na Tour, kterým by vyrovnal rekord Jacquese Anquetila, Eddyho Merckxe, Bernarda Hinaulta a Miguela Induraina.

„Byla to fenomenální dekáda, s týmem jsme toho společně tolik dokázali a já si budu tyto vzpomínky navždy hýčkat,“ uvedl pětatřicetiletý Froome.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme