Cyklista Hirt pojede poprvé v kariéře Vueltu, další Češi chybějí

Cyklista Jan Hirt nechybí v nominaci týmu Astana na Vueltu, jež odstartuje v sobotu. Zdeněk Štybar ani Roman Kreuziger, kteří se stejně jako Hirt letos zúčastnili Gira d'Italia, poslední Grand Tour sezony nepojedou.

Astana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrchař Jan Hirt bude od příští cyklistické sezony nastupovat v modrých barvách týmu Astana

Jan Hirt. | Foto: Tim De Waele / DPPI | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Sedmadvacetiletý Hirt absolvuje Vueltu poprvé v kariéře. Třebíčský rodák je v Astaně prvním rokem, na jaře na Giru obsadil jako nejlepší z českého tria 46. místo. Český nováček pomohl k celkovému třetímu místu Miguelovi Ángelu Lópezovi z Kolumbie, jenž je i v týmu pro Vueltu.

Elkov Author pojede jako první ryze český cyklistický tým časovku družstev na mistrovství světa

Číst článek

Třítýdenní španělský závod podle očekávání nepojedou Štybar ani Kreuziger. Štybar závodil do neděle na Binck Bank Tour, kde byl třikrát třetí v etapě a vyhrál bodovací soutěž. V nominaci jeho týmu Quick-Step Floors schází také Petr Vakoč, jenž se ještě stále nevrátil k závodům po lednovém zranění páteře po kolizi s autem.

Kreuziger byl na Vueltu v širší nominaci svého týmu Mitchelton-Scott, ale chce se raději ve zbytku sezony soustředit na jednorázové závody a mistrovství světa v Rakousku. Další elitní vrchař Leopold König ze stáje Bora-hansgrohe je dlouhodobě zraněný.

Vuelta začne v sobotu časovkou jednotlivců v Málaze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme