Na Vysočině bude Světový pohár horských kol. Bikeři pojedou v Novém Městě dva závody

Nové Město na Moravě bude 29. září a 4. října hostit dva závody Světového poháru v cross country na horských kolech. Elitní seriál měl původně na Vysočině příští týden začít, po změně termínů kvůli pandemii koronaviru tam na podzim naopak vyvrcholí. Aktualizovaný kalendář v pátek zveřejnila Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Aigle (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý na ME horských kol v Brně

Biker Jaroslav Kulhavý | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Nové Město také uvažovalo o pořádání červnového mistrovství světa, jehož se po vypuknutí pandemie vzdal německý Albstadt. Šampionát se nakonec bude konat 5. až 11. října v rakouském Leongangu, který měl původně hostit jen MS ve sjezdu, ale přibral si i boje o medaile v olympijském cross country.

Nejlepší čeští cyklisté vyhlíží začátek sezony. Kreuziger se těší na Tour, Štybara mrzí kolize termínů

Číst článek

Světový pohár bikerů odstartuje 5. září ve švýcarském Lenzerheide, poté se pojede v italském Val di Sole a francouzském Les Gets.

Nové Město následně obstará dvěma závody generálku na MS a zároveň finále pětidílného seriálu. Poté se ještě budou konat další dvojité závody ve sjezdu v Mariboru a portugalské Louse.

V plánu bylo šest závodů

Původně měl mít Světový pohár v cross country šest dílů, zrušeny byly závody ve Vallnordu a Mont-Sainte-Anne.

UCI v pátek také uvedla, že MS ve foucrossu se uskuteční podle plánu 10. a 11. září ve Val di Sole a šampionát v maratonu o měsíc později oproti původnímu kalendáři 24. a 25. října v tureckém městě Sakarya.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme