Cyklista Dumoulin po sezoně ukončí kariéru. Vítěz Gira d'Italia 2017 to oznámil na sociálních sítích

Nizozemský cyklista Tom Dumoulin po letošní sezoně ukončí kariéru. Tu na pět měsíců přerušil už na začátku minulého roku, ale i tak po návratu získal na Olympijských hrách v Tokiu stříbro z časovky. Vyhlídky nyní upíná k letošnímu mistrovství světa v Austrálii, kde by chtěl uspět právě v časovce, své nejsilnější disciplíně. Dumoulin to oznámil na svých sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Dumoulin na ltošním Giru d'Italia

Tom Dumoulin na ltošním Giru d'Italia | Foto: JENNIFER LORENZINI | Zdroj: Reuters

„Letošní sezona bude tou poslední v mojí profesionální kariéře,“ uvedl Dumoulin svůj příspěvek. „Rok 2020 byl nesmírně těžký a na jeho konci jsem byl přetrénovaný a vyhořelý,“ takže jsem následující sezonu byl jen stínem sebe sama. Letošní sezona už byla frustrující. Kdykoliv se mi zlepšila výkonnost, cítil jsem se unaveně nebo přišlo zranění, dodal.

Dumoulinovo vyjádření

Jednatřicetiletý Dumoulin už svou kariéru přerušil na začátku roku 2021, kdy nezávodil pět měsíců. I tak ale dokázal na Olympijských hrách v Tokiu získat stříbro v časovce, když nestačil jenom na Primože Rogliče.

Dumoulin se stříbrnou medailí z Tokia

Následně však přišel o mistrovství světa, jelikož ho při tréninku srazilo auto, čímž Nizozemec utrpěl zlomeninu zápěstí. Nyní už končí kariéru definitivně. „Zkusím vytěžit zbytek roku na maximum. Nejvíce vyhlížím časovku na mistrovství světa v Austrálii, kde bych chtěl ze sebe naposledy dostat to nejlepší,“ nastínil svoje plány.

Největší úspěchy

Dumoulin je vítězem Gira d'Italia z roku 2017. O rok později byl na Giru i na Tour de France druhý. Je držitelem několika etapových triumfů ze všech tří grandtourových závodů. Na mezinárodní úrovni je jeho největším úspěchem titul mistra světa z časovky v roce 2017. Zároveň získal ve stejné disciplíně stříbrné medaile na dvou posledních Olympijských hrách.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme