Démare zvládl závěrečný spurt a slaví vítězství v 18. etapě Tour, Sagan dojel osmý

Francouzský závodník Arnaud Démare vyhrál 18. etapu letošního ročníku cyklistické Tour de France, když se mu v závěru podařilo těsně porazit krajana Christopha Laporta. Třetí skončil Alexander Kristoff. Peter Sagan, který se rozhodl i přes nepříjemný pád v minulé etapě v závodu pokračovat, dojel osmý. Ve žlutém trikotu pro vedoucího závodníka celkového pořadí pojede i v pátek Geraint Thomas.

Pau (Aktualizováno: 18:28 26. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šestadvacetiletý Démare porazil po 171 kilometrech ve francouzském souboji v cílové rovince krajana Christophea Laportea. Připsal si tak druhé vítězství na Tour v kariéře po loňském triumfu ve 4. etapě, v níž byl za kontakt s Markem Cavendishem diskvalifikován Peter Sagan.

Nešťastný den šampiona. Froome po 17. etapě upadl, když si ho policista spletl s fanouškem

Číst článek

Hvězdný slovenský cyklista, nad jehož čtvrtečním startem se vznášel otazník kvůli zraněním po pádu ve středeční vrchařské etapě, dnes spurtoval osmý.

Relativně klidný den prožili adepti na celkové pořadí. Před páteční poslední horskou etapou v Pyrenejích zůstal v čele Thomas, jenž má náskok 1:59 minuty před Nizozemcem Tomem Dumoulinem. Třetí je Thomasův krajan a kolega z týmu Sky Chris Froome se ztrátou 2:31.

Devatenáctá etapa vede z poutních Lurd do města Laruns nedaleko španělských hranic. Na 200,5 km čekají jezdce mimo jiné dvě stoupání nejvyšší kategorie slavnými průsmyky Tourmalet a Aubisque. Definitivně pak o výsledku 105. Tour rozhodne sobotní individuální časovka

Cyklistický etapový závod Tour de France - 18. etapa (Trie-sur-Baise - Pau, 171 km):
1. Démare (Fr./FDJ) 3:46:50, 2. Laporte (Fr./Cofidis), 3. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates), 4. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 5. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 6. Richeze (Arg./Quick-Step Floors), 7. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 8. Sagan (SR/Bora-Hansgrohe), 9. Phinney (USA/Drapac Cannondale), 10. Dupont (Belg./Wanty) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Thomas (Brit./Sky) 74:21:01, 2. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:59, 3. Froome (Brit./Sky) -2:31, 4. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) -2:47, 5. Quintana (Kol./Movistar) -3:30, 6. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -4:19, 7. Landa (Šp./Movistar) -4:34, 8. Bardet (Fr./AG2R) -5:13, 9. Martin (Ir./SAE Team Emirates) -6:33, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -9:31.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme