Nešťastný den šampiona. Froome po 17. etapě upadl, když si ho policista spletl s fanouškem

Čtyřnásobnému šampionovi Tour de France Chrisi Froomovi letošní 17. etapa nevyšla zcela podle představ. Po osmém místě se v celkovém pořadí propadl až na třetí příčku a vítězství se mu vzdaluje. Aby toho nebylo málo, jeho nevydařený den podtrhl ještě policista, který si ho při cestě z cílového prostoru spletl s fanouškem.

Saint-Lary-Soulan Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na vrcholu Col du Portet, kde středeční etapa končila, není místo pro zaparkování týmových autobusů.

Závodníci se tak po dojezdu museli otočit a sjet podél trati dolů - zhruba do poloviny hory, kde na ně autobusy čekaly.

Froome si tak odbyl několik rozhovorů v cíli, přes bílý trikot týmu Sky navlékl větrovku a vydal se dolů podél trati. Jenže vzhledem k tomu, že někteří jezdci z chvostu ještě stoupali nahoru, jeden z policistů si Frooma spletl s fanouškem, který vnikl do prostoru vyhrazeného pro závodníky. A snažil se ho zastavit, což nakonec vedlo k pádu britského cyklisty.

Naštěstí pro něj si Froome nepřivodil žádné zranění a může v Tour pokračovat. Ve čtvrtek jeho i zbytek závodníků čeká relativně jednoduchá 171 kilometrů dlouhá etapa z Trie-sur-Baïse do Pau.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme