Cyklista Urán přišel na Tour o týmového kolegu, Van Garderen odstoupil kvůli zlomené ruce

Americký cyklista Tejay van Garderen si při pátečním pádu na Tour de France zlomil ruku a do sobotní osmé etapy neodstartuje. Tým EF Education First tak přišel o zkušeného jezdce, který měl být hlavním pomocníkem Rigoberta Urána.

Tento článek je více než rok starý.

Macon (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tejay van Garderen.

Tejay van Garderen. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Třicetiletý Van Garderen startoval na Tour poosmé a dvakrát obsadil celkově páté místo. V sedmé nejdelší etapě závodu upadl po jezdecké chybě již po sedmi kilometrech, odřel se po celém těle včetně obličeje, nicméně do cíle v Chalon-sur-Saone po šesti hodinách dorazil.

Křída v době chytrých telefonů. Na Tour ukazují spolujezdci na motorkách rozestupy mezi závodníky

Číst článek

Rentgen však odhalil zlomený palec. „Má ruku v dlaze a dnes už nepojede,“ řekl týmový lékař Kevin Sprouse. Formu měl přitom Van Garderen slibnou a na červnovém etapovém závodu Critérium du Dauphiné skončil celkově druhý.

„Byla to moje chyba. Podíval jsem se dolů pod kolo, protože jsem něco zachytil, možná kus papíru, a vrazil do ostrůvku uprostřed silnice. Doufám, že se kvůli mně už nikdo jiný nezranil,“ řekl americký vrchař, pomocník Urána, jenž před dvěma lety obsadil druhé místo za Chrisem Froomem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme