Další vítězná etapa pro Slovince. Mohorič uspěl z úniku a slaví druhý triumf na Tour de France

Rovinatou 19. etapu Tour de France vyhrál po sólovém úniku slovinský cyklista Matej Mohorič a připsal si druhé vítězství v letošním ročníku. Peloton s lídrem závodu Tadejem Pogačarem a dalšími favority přijel po 207 kilometrech do cíle v Libourne se ztrátou více než 20 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Mourenx (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovinský cyklista Matej Mohorič

Slovinský cyklista Matej Mohorič | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Mohorič byl členem dvacetičlenné vedoucí skupiny, z níž ujel zhruba 25 kilometrů před cílem a vyhrál s téměř minutovým náskokem. Slovinský šampion z týmu Bahrajn Victorious, jehož hotel ve středu večer prohledala francouzská policie kvůli podezření z dopingu, si při průjezdu cílem přiložil prst na ústa.

Vymaže Merckxův rekord? Cavendish zdolal Alpy i Pyreneje a ve zbytku Tour může přepsat historii

Číst článek

Šestadvacetiletý závodník navázal na svůj triumf ze sedmé etapy, která byla nejdelší ve 108. ročníku Tour. Zároveň prodloužil vítěznou sérii slovinských cyklistů poté, co předchozí dva dny v Pyrenejích kraloval Pogačar. Obhájce vítězství na Tour vede před závěrečným víkendem stále o pět minut a 45 sekund. V sobotní časovce na 30,8 kilometru bude opět patřit k favoritům.

Úspěšný únik překazil v 19. etapě naděje spurtérů v čele s Britem Markem Cavendishem. Lídr bodovací soutěže tak bude o 35. etapové vítězství na Tour a překonání rekordu belgické legendy Eddyho Merckxe bojovat v neděli při tradičním pařížském dojezdu na Champs-Élysées.

Výsledky cyklisticého závodu Tour de France

19. etapa Mourenx - Libourne (207 km)

1. Mohorič (Slovin./Bahrajn Victorious) 4:19:17, 2. Laporte (Fr./Cofidis), 3. Pedersen (Dán./DSM) oba -58, 4. Teunissen (Niz./Jumbo-Visma), 5. Politt (Něm./Bora-hansgrohe), 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 7. Hundahl (Dán./EF Education-Nippo), 8. Zimmermann (Něm./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). 9. Turgis (Fr./TotalEnergies), 10. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo) všichni -1:08, ...101. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -20:50.

Průběžné pořadí

1. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) 79:40:09, 2. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -5:45, 3. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) -5:51, 4. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -8:18, 5. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe) -8:50, 6. Mas (Šp./Movistar) -10:11, 7. Lucenko (Kaz./Astana) -11:22, 8. G. Martin (Fr./Cofidis) -12:46, 9. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -13:48, 10. Urán (Kol./EF Education-Nippo) -16:25, ...116.Vakoč -3:43:19.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme