Tour hrozí dopingový skandál, média ho spojují s Quintanovým bratrem. Dva lidé jsou ve vazbě

Dojmy a emoce ze 107. ročníku Tour de France ještě ani nestačily vychladnout a nejslavnějšímu cyklistickému závodu světa hrozí dopingový skandál. Podle francouzských médií zahájilo státní zastupitelství v Marseille předběžné vyšetřování týmu Arkéa-Samsic, jehož dres mimo jiné obléká kolumbijská hvězda Nairo Quintana.

Tento článek je více než rok starý.

Marseille Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nairo Quintana

Nairo Quintana | Zdroj: Reuters

Úřady potvrdily, že dva členové z blízkého okolí jednoho jezdce už jsou ve vazbě. Podle tisku je v podezření především druhý z bratrů Quintanů Dayer, jenž je také členem týmu. V hledáčku vyšetřovatelů je i lékařský personál.

Kreuziger hodnotí letošní Tour: Sotva můžeme být spokojení, snažil jsem se bojovat, říká

Číst článek

Francouzská policie prohledala hotelové pokoje týmu už minulou středu v Méribelu po královské 17. etapě. Zaměřila se vedle mladšího z bratrů Quintanů také na dalšího kolumbijského jezdce Winnera Anaconu.

Státní zástupkyně Dominique Laurensová bez uvedení jména stáje či jezdců agentuře AFP potvrdila, že zahájila vyšetřování kvůli tomu, že při razii byly nalezeny „různé výživové doplňky a léky“. Také byla zjištěna jedna „metoda, která se dá považovat za doping“.

Stosedmý ročník Tour de France skončil vítězstvím Slovince Tadeje Pogačara v neděli. Třicetiletý Nairo Quintana, jenž byl v minulosti na „Staré dámě“ dvakrát druhý a jednou třetí, skončil celkově sedmnáctý, což bylo při sedmé účasti jeho nejhorší umístění.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme